Kiszivároghatott az új, egykezes Kindle olvasó

kindle oasis ebookolvasó
Egy kézre tervezték
Vágólapra másolva!
Egy kínai webshopon keresztül szivároghattak ki az új Kindle könyvolvasó képei, ami ezúttal egy egykezes eszköz lehet.
Vágólapra másolva!

Már ki is szivároghattak az első képek az új Kindle digitális könyvolvasóról, amiről múlt héten beszélt először Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója. A szemfülesek kiszúrták, hogy véletlenül a Tmall.com kínai webshop hivatalos Kindle oldalára már felkerült pár kép és részletes információ az eszközről, amit gyorsan el is távolítottak az adminisztrátorok.

Egy kézre tervezték Forrás: Tmall.com

A modell neve valószínűleg Kindle Oasis lesz, és egykezes eszköznek szánják. Csak az egyik oldalra helyeztek el lapozáshoz szükséges gombokat, és a fotón is egy kézzel tartják. Giroszkóp fog arról gondoskodni, hogy tetszés szerint cserélhessük kézben, így nem fejjel lefelé jelenik meg a kép.

Az oldal fordítása szerint

a Voyage és Paperwhite csúcsmodelleknél könnyebb lesz,

mindössze 131 grammot nyomhat. A készülék legvékonyabb pontján 3,4 milliméter, a legvastagabb pontjánál pedig 8,5 milliméter.

Különleges kialakítást kap Forrás: Tmall.com

Kijelző terén úgy tűnik, maradhat a megszokott 300dpi felbontású elektronikus papír. A készülék hátulja nem teljesen sík, egy apró kidomborodás teszi kényelmesebbé a tartását. Ehhez ileszkedik majd a különleges tok, amiből a fotók szerint olyan is lesz, amiben plusz akkumulátor van.

Ez lehet az új Kindle Forrás: Origo

Természetesen ezek az információk nem hivatalosak. Csak később fogunk megtudni olyan fontos dolgokat is, minthogy mennyibe fog kerülni, vagy hogy mennyit bír majd a rendkívül vékony olvasó akkumulátora.