Milliókat vesztenek lassúságuk miatt a meghekkelt cégek

hacker, kiberbűnözés
MODEL RELEASED. Cyber crime, conceptual image.
Vágólapra másolva!
A cégek nem elég hatékonyak, ha adatvédelemről van szó, ez pedig súlyos pénzekbe kerülhet.
Vágólapra másolva!

A szakemberek szerint szinte elkerülhetetlenek a hackertámadások, a cégek mégsem fektetnek elég hangsúlyt a biztonságra - derül ki a Hewlett Packard Enterprise sajtóközleményéből. Az elszenvedett anyagi kár nagyságát jelentősen meghatározza az, hogy a cégek milyen gyorsan reagálnak egy-egy támadásra, mennyi idő alatt sikerül elhárítani a veszélyt.

Az IDG Research felmérése szerint a meghekkelt cégek átlagosan 45 nap alatt oldanak meg egy problémát annak felismerése után, míg az azonosítás maga 170 napba is telhet. Ez idő alatt súlyos pénzeket, átlagosan 1,6 millió dollárt (438 millió forintot) is veszthetnek.

A fenyegetés elhárítása is súlyos pénzekbe kerül Forrás: SCIENCE PHOTO LIBRARY

A cégek nagy része olyan hagyományos módszerekkel próbálja megóvni adatait a jogosulatlan hozzáférőktől, mint a jelszómenedzsment, vagy a cégen belüli szabályzatok felállítása. Azonban a hackerek módszerei egyre kifinomultabbak, így ezek a technikák nem elég hatékonyak.

A felmérés szerint a biztonsági szakemberek inkább reaktívak, mintsem proaktívak a bztonsági fenyegetésekkel kapcsolatban.

A válaszadóknak csak 38 százaléka keresi aktívan a fenyegetéseket.

49 százalék végez biztonsági analízist, 35 százalék monitorozza a dolgozók tevékenységét, és 23 százalék él rendszeresen a forensic vizsgálat előnyeivel. Csak 56 százalék próbálja rendszeresen felkutatni a rendszer sebezhetőségeit.