Magyar fiatalok VR-appja segítheti az orvosokat

microsoft app sebesz
A győztesek
Vágólapra másolva!
A Microsoft technológiai versenyének magyarországi döntőjén egy olyan orvosi alkalmazás nyert, ami virtuális valóságban készíti fel az orvoshallgatókat hivatásukra. Az app forradalmasíthatja a klinikai diagnosztika oktatását.
Vágólapra másolva!

A MEDcases nevű alkalmazás nyert a fiataloknak szóló technológiai verseny, a Microsoft Imagine Cup magyarországi döntőjén. Az app az egészségügy egyik legfontosabb területét, a klinikai diagnosztikai oktatást forradalmasíthatja. Célja, hogy a betegek esélyét javítsa a helyes diagnózisra, ezáltal pedig a gyógyulásra.

A MedCases csapata Forrás: Microsoft

Az alkalmazás a virtuális valóság előnyeire épít. A fiatal orvoshallgatók

virtuális valóságban, szimulált betegeken gyakorolhatnak,

a diagnosztikus módszerek teljes skálájával. Így emberéletek veszélyeztetése nélkül készülhetnek fel klinikai hivatásukra. Az alkalmazás hűen, részletekbe menően képezi le a valódi diagnosztikai munka folyamatait.

A szakemberekből álló zsűri kiemelte, hogy egy rendkívül erős mezőnyben, nagyon meggyőző és kimondottan fontos területtel foglalkozó ötlettel nyert a MEDcases csapata.

A Microsoft Imagine Cup a világ egyik legkomolyabb, kimondottan fiatalok számára szóló technológiai versenye. Idén három kategóriában is hirdettek nyertest. A Játék kategóriában a Sphere csapat, az Innovációban pedig az Esport Horizon jutott be az európai döntőbe. Innen a globális döntőbe juthatnak tovább a legjobbak, amit a Microsoft otthonában, Seattle-ben rendeznek meg. A nyertesek szakmai és anyagi támogatást szerezhetnek ahhoz, hogy fejlesztésüket elindítsák egy valódi üzleti vállalkozás útján.