Tizenkétezer embert tesz utcára az Intel

Brian Krzanich Intel bejelentés
LAS VEGAS, NV - JANUARY 06: Intel Corp. CEO Brian Krzanich delivers a keynote address at the 2015 International CES at The Venetian Las Vegas on January 6, 2015 in Las Vegas, Nevada. CES, the world's largest annual consumer technology trade show, runs through January 9 and is expected to feature 3,600 exhibitors showing off their latest products and services to about 150,000 attendees. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Magasabb fokozatra kapcsol az Intel, leépítéssel gyorsítja fel átalakulását. Az egykor főként chipjeiről ismert gyártó hivatalosan is a felhős szolgáltatásokra és IoT-eszközökre fókuszál a PC-s piac hanyatlása miatt.
Vágólapra másolva!

Hatalmas leépítés várható az Intelnél, az alkalmazottak 11 százalékától válik meg a cég. Ez összesen 12 ezer embert jelent világszerte, akiket a következő 60 napban fognak értesíteni – jelentette be a cég sajtóközleményében. A leépítés a következő negyedévben kezdődhet, az anyaországon kívül is válnak meg dolgozóktól.

Jelentős átalakulást tervez a cég Forrás: AFP/Ethan Miller

Az átszervezés célja, hogy meggyorsítsa a cég átalakulását, hosszútávon pedig olcsóbb legyen annak működése. Idén 750 millió dolláros megtakarítást szeretnének elérni.

A cég a PC-s alkatrészekről a felhős szolgáltatásokra és okoseszközökre helyezi a hangsúlyt a jövőben. Döntését többek közt azzal is magyarázta, hogy míg a PC-s piac évek óta haldoklik, addig a felhős szolgáltatások és IoT-eszközök terén jelentős növekedéseket tudnak produkálni.