Ez a megoldás, ha mindig elhagyja az esernyőit

okosesernyo
Okostelefonos app is van hozzá
Vágólapra másolva!
Az okosesernyő nemcsak strapabíró, de arról is értesíti a tulajdonosát, ha elhagyták.
Vágólapra másolva!

Dave Kahng évek óta gyárt egyedi tervezésű esernyőket. Ügyfelei jelezték számára, hogy sokat aggódnak amiatt: elhagyják a drága esernyőket. Így fogant meg Kahng fejében annak az okosesernyőnek az ötlete, ami értesítést küld az okostelefonunkra arról, ha túl messze került tőlünk.

Kahng tavaly indított közösségi finanszírozási kampányt Kickstarteren a Davek Alert esernyőért, a sikeres projekt után most két új modellért kalapoz. Ezek közt van egy zsebbe is berakható, mini változat.

Okostelefonos app is van hozzá Forrás: Kickstarter

Az ernyő nyelében egy jeladót rejtettek el, ez küldi a jeleket a csatlakoztatott okostelefonnak. Ha azt érzékeli, hogy a kelleténél messzebb van az okostelefon az esernyőtől, értesítést küld a telefonra. A Google Play áruházból és Apple App Store-ból letölthető telefonos app arra is képes, hogy meghatározza azt az utolsó helyet, ahol még közel volt hozzánk.

Hoppá, ezt elhagytuk! Forrás: Kickstarter

Az esernyőben gyorsulásmérő is van, így tudja, hogy mikor használjuk. Ha hosszabb ideig inaktív, akkor a nyélbe épített akkumulátor automatikusan alvó üzemmódba vált, így energiatakarékos.

Mivel ezek az impresszív funkciók nem érnének sok mindent, ha az első széllökés kifordítaná az esernyőt, azt rendkívül strapabíróra is tervezték. A küllőkhöz, tolóhoz acélt, üvegszálat és repülőgép-minőségű alumíniumot is felhasználtak.

A kampány még tíz napig tart, de a kitűzött összeg már összegyűlt. A támogatók szeptemberben kaphatják kézhez az eszközt. A mindössze tenyérnyi méretű mini változat 50 dolláros (kb. 14 ezer forint) áron kapható, a nagyméretű Grande pedig 99 dollárba (kb. 27 ezer forint) kerül.

A gyártó elérhetővé tette a rendelést saját honlapján is.