Kiborgszemet fejleszt a Google

Google-Service Gmail temporarily unavailable SCI Science-Technology TECHNOLOGY EMAIL feature google HORIZONTAL
google szem gmail félelem
Vágólapra másolva!
Olyan szembeültethető okoslencsén dolgozik a Google, ami kiválthatja a hagyományos kontaktlencséket.
Vágólapra másolva!

Olyan okoslencsét szabadalmaztatott a Google, amit egyenesen a szembe lehet fecskendezni. Főként azoknak a gyengén látóknak segíthet, akik nem tudnak rendesen fókuszálni közeli, vagy távoli tárgyakra. A technológia kiválthatná a cserélhető kontaktlencséket, vagy alternatívát jelenthetne a szemműtétek helyett.

Ez helyettesítheti majd a kontaktlencsét Forrás: United States Patent and Trademark Office

Az eszköznek van saját tárhelye, érzékelői, akkumulátora és olyan rádiójeles komponensei is, amelyek segítségével egy külső eszközzel tud majd kommunikálni. Így egy külső eszköz, például okostelefon végezheti a számítási műveleteket, és nincs kizárva az sem, hogy akár a lencsével működő appokat is fejleszthetnek.

A belső akkumulátor szintén a szemgolyóban helyezkedik el, és egy különleges „energiacsapoló antenna” gondoskodik a vezeték nélküli működésről. Hogy ezt pontosan miként kell elképzelni, az nem derül ki a dokumentumból.

A Google nem első alkalommal kísérletezik szembe ültethető technológiával, 2014-ben egy olyan okoslencsét fejlesztettek, amelyek képes mérni viselője vércukorszintjét.

A Samsung szintén dolgozik már okoslencsén, ám ők kamerával szerelnék fel. A kijelző közvetlenül a viselője szeme elé vetítené a tartalmakat, az ehhez kapcsolódó számítási feladatokat pedig egy okostelefon végezné, amivel a beépített antennán keresztül kommunikálna a lencse.