Magukat törlik majd a kényes Facebook-üzenetek

messenger facebook zuckerberg
Valószínűleg az idei F8-on tudjuk meg, mi valósul meg ebből
Vágólapra másolva!
Egy iOS-es felhasználó szerint hamarosan a Messengerbe is megérkezhetnek az önmegsemmisítő üzenetek, bizonyos idő után azok eltűnnének a beszélgetésből.
Vágólapra másolva!

Egy Twitter-felhasználó által készített képernyőmentés arról árulkodik, hogy a Messengerben hamarosan élesedni fognak az önmegsemmisítő üzenetek.

Az "eltűnő üzenetek" engedélyezésekor a csevegő értesítést küld a felhasználónak, hogy az üzenetek elküldése után azok 15 perc múlva eltűnnek a beszélgetésből.

A Facebook először tavaly novemberben tesztelte a funkciót francia felhasználók körében. Több felhasználó szerint most az iOS-es Facebook-app 67.0-ás verziójában rejtették el, ez utalhat arra, hogy hamarosan már élesben is bevezetik.

A lépés nem lenne meglepő, mivel a nagy csevegőappok sorra próbálnak olyan megoldásokat bevezetni, amelyek a felhasználók privétszféráját védik. Április ötödikétől a Facebook által felvásárolt WhatsApp is titkosítva kezeli a csevegőben küldött üzeneteket, így azokat kizárólag csak az képes elolvasni, akinek küldték.

A végponttól végpontig terjedő (end-to-end) titkosításnak köszönhetően még maga a WhatsApp, és

„sem a kiberbűnözők, sem a hackerek, sem az elnyomó rezsimek"

nem tudnak belenézni a csevegésekbe.

A Viber szintén áprilisban kezdte el támogatni az end-to-end titkosítást, és megkapta a rejtett csevegés lehetőségét. Az üzenetek elrejtésére a Telegram is képes, amely már több mint 100 millió aktív havi felhasználóval rendelkezik. A Snapchat vonzóságát is főleg a magától törlődő képek adják a fiatalok körében, ez a Messenger és a Facebook legnagyobb konkurense.