Elkészülhet a Star Wars holografikus sakkjátéka

starwars holo
Vágólapra másolva!
Egy különleges, kiterjesztett valósággal kacérkodó táblajátékra gyűjt Kickstarteren a Star Wars híres vizuálosa.
Vágólapra másolva!

Kickstarteren gyűjtenek arra a sakkjátékra, ami a Star Wars filmekben látott holografikus sakkon alapul. A közösségi finanszírozást nem más indította, mint maga Phil Tippett. Ő az a híres vizuális effektekkel foglalkozó szakember, aki a filmben látható jeleneteket tervezte még 1977-ben az Egy új Remény epizódhoz.

A HoloGrid: Monster Battle című játék egy taktikai, gyűjtögethetős kártyajáték lesz, ami többet is fog tartalmazni a klasszikus holosakk-jelenetekből. Különlegessége, hogy

kiterjesztett valóságban lehet majd játszani,

egy hibrid digitális-táblajáték.

Magához a játékhoz fizikai kártyák is szükségesek, amikből paklikat épít a játékos. Hogy ezt miként kell elképzelni működésben, a videón megnézheti.

A játék szörnyecskéit először a valóságban is lemodelleznék, majd azt szkennelnék be a játékba. Így lehet

rendkívül részletes, 360 fokos képeket készíteni minden szörnyről.

A játékot a férfi saját stúdiójával fejlesztené, olyan játékfejlesztők segítségével, akik korábban a LucasArtsnál vagy az Industrial Light & Magic cégeknél dolgoztak.

A kampány célja elérni 100 ezer dollárt, az indulása utáni egy órában már összegyűlt az összeg tizede. Ez az összeg még csak a mobilos változatra elég. Az androidos és iOS-s változat novemberre készül el a tervek szerint.