Az erotikus banánevést is cenzúrázza Kína

8 ok, amiért a banán a legjobb gyümölcs
Vágólapra másolva!
Kína tiltani akarja azokat a streamereket, akik erotikusan esznek banánt, illetve akik szoknyát, harisnyát viselnek a kamera előtt. Az élő közvetítő platformoknak a nap minden órájában figyelniük kell, hogy milyen tartalmakat osztanak meg felhasználóik.
Vágólapra másolva!

A kínai internetes cenzúra most az élő közvetítések terén szigorodik tovább. A kormány új szabályokat vezetett be az élő közvetítő platformokra vonatkozóan. Az oldalaknak tiltaniuk kell azon felhasználókat, akik erotikusan fogyasztanak banánt, vagy harisnyát, miniszoknyát viselnek a kamera előtt.

Az oldalak üzemeltetőinek

a nap minden órájában figyelniük kell,

hogy milyen tartalmakat közvetítenek a felhasználóik.

Definiáld!

Az online élő közvetítés Kínában is nagy népszerűségnek örvend. A legnézettebb streamereknek és csatornatulajdonosoknak többmilliós nézőtáboruk van, sokan több ezer dollárt keresnek videóikkal. Amerikai és európai társaikhoz hasonlóan

énekelnek, játékteszteket közvetítenek, sminkelnek vagy vicceket mesélnek.

A BBC forrásai szerint a kínai felhasználók nem teljesen értik a tiltás működését. A kínai közösségi oldalon, a Weibón több felhasználóban is felmerült a kérdés, hogy vajon mikor számít provokatívnak a banánevés? Megjegyzendő az is, hogy

bőven hagy kiskaput a felhasználóknak az új jogszabály,

hiszen számos, hasonló alakú termést - pl. uborkát - lehet enni a felvételeken.

Cenzúra

Az internethasználatot erősen korlátozzák Kínában, erről gondoskodik a Kínai Nagy Tűzfal is, ami számos olyan oldaltól elzárja a kínai internetezőket, amit a Kínai Kommunista Párt károsnak ítél. Kínában többek közt nem lehet használni a Facebookot, a YouTube-ot, a Twittert, a Gmailt, a Google keresőt, és számos nyugati hírportál sem olvasható az ázsiai országban.