Segíteni akart a hacker, letartóztatták

hacker Feltörték Vivien gyilkosának Facebook-oldalát
Vágólapra másolva!
A Lee megyei választási iroda weboldalán súlyos sebezhetőségeket fedezett fel egy biztonsági szakember. Azokat jelentette, de cserébe letartóztatták.
Vágólapra másolva!

Letartóztatták David Levin biztonsági szakértőt, miután súlyos sebezhetőségeket fedezett fel a floridai Lee megye választási weboldalán, majd azokat jelentette.

A weboldal biztonsági hibáinak köszönhetően könnyedén hozzáférhetőek voltak a felhasználónevek és jelszavak. Levin szerint az oldal nagy része nem volt megfelelően titkosítva, és akár személyes adatokat is könnyedén lophatott volna.

Feltörték Vivien gyilkosának Facebook-oldalát Forrás: Thinkstock

Ilyen esetekben általában jutalmat szoktak kapni a „fehér sapkás” hackerek (vagyis akik nyíltan keresnek még ismeretlen hibákat, hogy biztonságosabbá tegyék a felhasználók készülékeit), ám Levint letartóztatták.

A bíróság vádjai szerint a 31 éves férfi feltörte a megye választási weboldalát. Egy speciális programmal szerzett hozzáférést az oldalhoz, ahol a választóiroda több alkalmazottjának adatait is ellopta. Többek közt Sharon Harrington, a választások felügyelőjének adataival jelentkezett be.

Levin végül

csak hat órát ült börtönben,

és elengedték, miután kifizette a 15 ezer dollár óvadékot.

A kutató egy videóban tette közzé észrevételeit még decemberben, amiben az a Dan Sinclair nevű rezidens is szerepelt, aki Sharon Harrington ellen indult a választások felügyelője posztért. Elmondta, hogy a választási iroda évekkel le van maradva technikailag ahhoz képest, hogy mennyi pénzt költ el évente.

Sinclair hozzátette, hogy nem ő bérelte fel Levint az oldal feltöréséért, szerinte korrupt indokok miatt tartóztatták le végül a férfit - így akarták besározni kettőjüket, miután ők videóban kritizálták a választási iroda rendszerét.