Élőben közvetítette halálát a francia tinédzser

periscope live streaming élő közvetítés
A csiripes oldal az élő közvetítésben hisz
Vágólapra másolva!
A Twitter élő közvetítő szolgáltatásán közvetítette egy 19 éves francia lány, amint vonat elé ugrik. Több mint ezer internetező nézte a szomorú esetet.
Vágólapra másolva!

Vonat elé vetette magát egy 19 éves lány a franciaországi Égly állomáson, Párizstól nem messze. Mindezt élőben közvetítette a Periscope szolgáltatásán keresztül. A francia hatóságok vizsgálják az ügyet, és próbálják azonosítani a lányt.

A helyi rendőrség közleménye szerint a lány SMS-t is küldött szándékáról egy közeli hozzátartozójának pár perccel a halála előtt. A Periscope-on már nem érhető el archiválva a felvétel, de YouTube-ra feltöltöttek pár részletet, kitakarva az öngyilkosság pillanatát.

A videós részletek szerint mielőtt a nő vonat elé ugrott, egy szobában mesélt szorongásairól és mentális állapotáról. A nézők nem vették komolyan szándékát, és kíváncsian várták, mi történik. A lány azt mondta, hogy a videóval reakciót akart kicsikarni az emberekből, és felnyitni a szemüket.

Nem először közvetítenek szörnyűségeket a felhasználók Forrás: Periscope

Ezután elfeketült a képernyő, majd pár perccel később egy mentőt lehetett hallani a videón, aki arról beszél, hogy az áldozatot ki kell szednie a vonat alól. Láthatóan megtalálta a telefont is, és kinyomta a videót.

Az app számlálója szerint 1208-an nézték a közvetítést.

Nem ez az első alkalom, hogy valaki az interneten közvetíti, amint véget vet életének. 2010-ben a 21 éves svéd Marcus Jannes akasztotta fel magát egy webkamera előtt, miután nagy dózisban vett be gyógyszereket. Nemrég egy kínai nő dokumentálta öngyilkosságát Instagramon, miután egy szakításon ment keresztül.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!