Ne lepődjön meg, ha egy csomó képet nem lát Instagramon

instagram képmegosztó
Vágólapra másolva!
Kiderült, mely hashtageket tiltja az Instagram. A cenzúra miatt fordulhat elő az, hogy egy csomó képet nem találunk meg a szolgáltatás keresőjével.
Vágólapra másolva!

Több mint száz hashtaget tilt és cenzúráz az Instagram keresője. A The Data Pack adatbányász blog először 2013-ban tette közzé a tiltott kulcsszavak listáját, amelyekből néhány azóta már elérhetővé vált. Ezeket az Instagram alkalmazásprogramozási interfészéből (API) derítették ki, majd azt programokkal tesztelték.

A listát nemrég frissítették:

összesen 118 hashtaget tilt teljesen a szolgáltatás.

Ezeket már több millió fotóhoz adták hozzá, de ha rákeresünk valamelyikre, a kereső nem jelenít meg semmilyen találatot. Ezek egy része érthető okok miatt nem elérhető, a legtöbb pornográfiával, étkezési zavarokkal kapcsolatos.

Jó pár hashtagre nem lehet keresni Forrás: Origo

Ilyen tagek például: a

thinspo, selfharm, sexual, anal, bondagesex, hoes.

A felhasználók ezért más módon próbálják kitrükközni a szolgáltatást, néhány betű módosításával. A #boobstagram-ra ugyan nem találunk semmit, de a #boobstgramra már igen.

A cenzúra miatt ezért megesik az is, hogy ugyan egy ártalmatlan szóra keresünk, mégis letiltja a képet az Instagram. A The Data Pack például Kansas államra keresett a #kansas-szel, de az olyan képek nem voltak láthatók a találatok közt, amelyekhez egy tiltott hashtag is tartozott.

A teljes listát itt nézheti meg.