A YouTube nekimegy a Facebook Messengernek

youtube messenger
Nem titkolják, hogy dolgoznak rajta
Vágólapra másolva!
A YouTube azt szeretné, hogy a felhasználók ne a Facebook Messengeren, vagy más csevegőn keresztül osszák meg a videók linkjeit, ha okostelefon van a kezükben. Dolgoznak egy saját üzenőn, aminek köszönhetően egy percre sem kell majd elhagyni a videómegosztót.
Vágólapra másolva!

A Wired szerint saját, mobilappjába épített csevegőprogramján dolgozik a YouTube. A videómegosztó megerősítette a magazinnak, hogy a felhasználók szűk körében már tesztelik is az újítást.

Az üzenetek egy különálló fülön lesznek elérhetők a mobilos YouTube appon belül, ezen keresztül cseveghetnek a felhasználók. Nem csak szöveges üzenetekkel, de

videókkal is válaszolhatnak egymásnak

- ahogy más appban matricákat, gifeket használunk.

Nem titkolják, hogy dolgoznak rajta Forrás: YouTube

Ez azért lesz hasznos, mert jelenleg úgy tudunk videókat küldeni a barátainknak, ha kimásoljuk annak linkjét, és azt egy másik csevegőn (mondjuk Messengeren) keresztül elküldjük nekik. Ez a művelet egyszerűen, appon belül lesz végrehajtható a YouTube-on, így

nem kell másik szolgáltatásra váltani.

A felhasználók így a YouTube appon belül maradnak, ez egyértelműen előnyös a videómegosztónak. Egy másik oka is van a döntésnek: a YouTube feltételezi, hogy a beépülő csevegő több videómegosztást is eredményezhet a felhasználók közt, ez pedig a platform egyik fő célja.

A mobilplatform rendkívül fontos a videómegosztónak. Akik mobilon néznek YouTube-videókat,

átlagosan 40 percig teszik azt.

A 18-49 év közti korosztályt jobban eléri a YouTube, mint bármelyik amerikai kábelszolgáltató.

A funkciót egyelőre csak egy szűk tesztelői kör éri el, akik behívhatják barátaikat is. A cég még nem beszélt arról, hogy mikor gördül ki szélesebb körben.