Amerika Kapitány pajzsából épül a Vasember szupervasútja

Amerika Kapitány: Polgárháború
Vágólapra másolva!
Amerika Kapitány pajzsából, egy vibrániumnak nevezett szénszálas anyagból készül a Hyperloop. A dupla borítás, és beleépített szenzorok garatálják majd az utasok teljeskörű biztonságát, derült ki a bécsi bejelentésen.
Vágólapra másolva!

Repülőtéren várakozás, a csomagok felvétele, hosszú dugó az autópályán, tömeg a vonaton - rengeteg időt elvesz az emberek életéből az utazás, miközben szeretteikkel, és barátaikkal is tölthetnék azt. S akkor a környezetkárosító (pl. szmog), illetve egészségkárosító hatásairól (pl. stressz) még nem is beszéltünk.

Épp ezért hoztuk létre a Hyperloopot”

- mondta Dirk Ahlborn, és Bibop Gresta, a
.

Mind elmondták, az elmúlt egy évben a vákuumvasút konkrét összetevőin dolgoztak, hogy biztonságosabbá tegyék a Hyperloopot.

Beszéltek a korábban bejelentett kiterjesztett ablakokról, amely megoldja azt a problémát, hogy lehet egy ablaktalan kapszulában kilátni a környezetre. Ez egyben biztonságérzetet is ad az embereknek.

Nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra a HTT-nél Forrás: Origo

A Hyperloop passzív levitál, azaz nem igény pluszenergiát a lebegéshez, a mágnesek erejét használják ki, hogy mozgásra bírják. Azonban az 1200 km/h sebességnek ára is van, az embereket pedig nem tehetik ki hatalmas nyomásnak.

Mint a cég elnökei elmagyarázták, sokat dolgoztak azon, hogy tudnák megoldani, hogy senki ne legyen rosszul, azaz

ne legyen túl magas, vagy alacsony a nyomás, megfelelő legyen az oxigénszint, satöbbi.

Így jutottak arra a megoldásra, hogy a vákuumvasút borítása Amerikai Kapitány pajzsából (vibrániumból) készüljön. Egy új típusú, szénszálas anyag, amelyet szenzorokkal szerelnek fel.

Ezen érzékelők egy sor tényezőt - nyomást, hőmérsékletet, oxigénszinten - valós időben ellenőriznek majd, hogy a legkisebb anomáliára is azonnal tudjanak reagálni. Így akarják elkerülni, hogy az emberi szervezet számára kellemetlen, veszélyes,

vagy egyenesen halálos környezet alakuljon ki a kapszulában.

Magáról az anyagról annyit árultak csak el, hogy “nyolcszor erősebb az alumíniumból, és tízszer erősebb az acélból készült testvéreinél”.

A Marvel filmek ihlették a szupervasút anyagát Forrás: HTT

“A biztonság rendkívül fontos, ezt egy dupla rétegű, szénszálas vibrániummal biztosítjuk. Ha az egyik csődöt is mond, még ott a másik” - mondta Dirk Alhborn.

Mint hozzátette,

az anyag nevét egyértelműen a Marvel képregények, és Amerika Kapitány ihlették.

Az anyagot a szlovák C2i vállalattal közösen fejlesztették ki, a cég autó-, és repülőborítást gyárt.

Mint korábban megírtuk: a Hyperloop második vonala Szlovákiában fog futni, a tervek szerint Pozsonyt, Budapestet, és Bécset kötné össze.

A Pioneers fesztiválon azt is bejelentették, hogy versenyt írnak ki mindenkinek, aki csatlakozna a csapathoz, és ötleteivel segíteni a projektet. A Digital Innovation Challenge-t idén július 8-án a pozsonyi reptéren tartják.

A szabályozás lesz ugyanakkor a legnagyobb kihívás a vasút megvalósításában, ez nem kérdés - mondta el kérdésre válaszolva Bibop Gresta. “Mivel ez egy újfajta közlekedési eszköz, ennek meg kell jelennie az országok törvényeiben is. Van olyan ország, amely gyorsabban implementálja a jogszabályokat.”