Pert fontolgat a YouTube a videóletöltők ellen

Like gombok, facebook, google, youtube
Vágólapra másolva!
Perelné a TubeNinja szolgáltatást a YouTube azért, mert a felhasználók ezen keresztül tudnak lelopni tartalmakat a videómegosztóról. Korábban már próbált így lekapcsolni letöltőt a YouTube, akkor sem sikerült. A TubeNinja sem veszi komolyan a fenyegetést.
Vágólapra másolva!

Folytatja a videóletöltő-szolgáltatások elleni harcot a YouTube. Nemrég a TubeNinja üzemeltetőjét fenyegette meg a cég, hogy be fogja perelni, amennyiben nem szünteti meg tevékenységét. A TubeNinja oldalon keresztül le lehet tölteni a YouTube-on, Vimeón, Soundcloudon található videókat és zenéket, ehhez csak a tartalom linkjét kell megadni, majd lementeni a gépre.

A YouTube a világ legnagyobb videómegosztója, ahol naponta több millió órányi videót tesznek közzé a felhasználók. Sokan ezen keresztül hallgatnak zenét is, a külsős letöltő programoknak köszönhetően pedig le is tudják azokat menteni. Ez nagy gondot okoz a jogtulajdonosoknak.

Bármit le lehet tölteni egy kattintással Forrás: Origo

Legutóbb a TubeNinját figyelmeztette a videómegosztó. A YouTube szerint a felhasználói feltételek több pontját is megsérti a szolgáltatás, nem csak az oldal használatára, de az alkalmazásprogramozási felületére (API) vonatkozóan is.

Ebben le van írva az, hogy tilos olyan videót letölteni a videómegosztóról, amelyhez nem adott letöltési linket a jogtulajdonos.

A Tube Ninja azonban nem tervezi, hogy eleget tesz a kérésnek. Válaszában elmondta, hogy nem használja fel a YouTube API-ját, és

a felhasználók felelőssége az, hogy letöltenek-e valamit

szolgáltatásukkal, vagy nem – ezt belefoglalták saját felhasználói feltételeikbe is.

A szolgáltatás nem tart különösebben attól, hogy per indul, szerintük a YouTube-nak nincs rá jogerős vádja.

2012-ben a Youtube-mp3.orgot próbálta lekapcsolni a cég, de minden próbálkozásuk ellenére az egyik legnépszerűbb letöltő maradt a szolgáltatás, több millió napi felhasználóval.