Elon Musk szerint a robotok kismacskáivá válhatunk

elon musk
Elon Musk szerint veszélyes lehet az emberekre a mesterséges intelligencia
Vágólapra másolva!
Elon Musk víziója az, hogy a mesterséges intelligencia fejlődésének következtében az emberek annyira le fognak maradni, hogy a robotok majd háziállatként kezelnek minket. Feltéve, ha nem bővítjük a mi agyunkat is egy plusz rétegnyi mesterséges intelligenciával.
Vágólapra másolva!

A mesterséges intelligenciáról is beszélt Elon Musk az idei Code Conference rendezvényen, ahol számos érdekes gondolat hangzott el tőle. Egyik legmarkánsabb kijelentése az volt,

hogy valójában már most kiborgok vagyunk.

„Van egy digitális másod önmagadról, egy részed, ami online létezik az emailjeidben, a közösségi média profilodon, és mindenben, amit ott teszel. Már most is vannak szuperképességeink, az okostelefonoknak és számítógépeknek köszönhetően.

Elon Musk szerint veszélyes lehet az emberekre a mesterséges intelligencia Forrás: AFP/Eric Piermont

Musk szerint egy átlagembernek már több hatalma van, mint az Egyesült Államok 20 évvel ezelőtti elnökének. Bármilyen kérdésre válaszolhatunk másodperceken belül, videókonferenciát indíthatunk bárkivel, bárhonnan. Egyszerre millió embernek küldhetünk üzenetet.

Nem lesz elég, amink most van

Komoly kihívást jelent azonban a biológiai korlátaink megugrása. Ennek leküzdésére az lenne a megoldás Musk szerint, ha valamilyen szimbiotikus módon egybeolvadhatnánk a digitális intelligenciával.

Erre a "neurális befűzés" kifejezést használta.

Ez a technológia kéne ahhoz, hogy felvehessük a tempót a rohamos mértékben fejlődő mesterséges intellienciával és a jövő robotjaival. Gyakorlatilag egy olyan vezeték nélküli agy-számítógép rendszer, ami egy plusz digitális réteget adna az agyunkhoz - biológiailag, az áramkörök agyba fecskendezésével.

Ha ez nem történik meg, Musk szerint annyira lemaradunk, hogy

a jövő robotjai háziállatokként kezelhetnek majd minket.

Olyanok leszünk számukra, mint most nekünk a butának tűnő macskák.