Jönnek az első telefonok a Google VR-rendszeréhez

google daydream
Három összetevőből áll az új VR-platform
Vágólapra másolva!
A Google nemrég jelentette be saját virtuálisvalóság-platformját, a Daydreamet, ám annak használatához szigorú szempontok szerint gyártott okostelefonok kellenek. Az első ilyen készülékeket gyártó cégek közt lesz az Alcatel és a Huawei is.
Vágólapra másolva!

Az Alcatel bejelentette, hogy felhasználóik számára is elérhetők lesznek a Google Daydream által kínált élmények a bővülő okostelefon portfólióban. A készülékeket szoros együttműködésben fejlesztik a Google-lel, azok 2017 első felétől lesznek elérhetőek - írja sajtóközleményében az Alcatel.

A Daydream nevű VR-platformot fejlesztői konferenciáján jelentette be a cég, egy teljes VR-ökoszisztémát jelent. Az Androidon futó alkalmazások könnyen átkapcsolhatóak lesznek VR-üzemmódba,

így térben lehet majd nézni Youtube-videókat, fotókat

vagy a Google Street View-t, de a Netflix is kap Daydreamre optimalizált felületet.

Három összetevőből áll az új VR-platform Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andrej Sokolow

A platform része a mobiltelefonon túl egy headset (VR-sisak), és egy kontroller lesz. A daydreames virtuális valósághoz bizonyos hardverkövetelményeket teljesíteniük kell a gyártóknak, így VR Ready hitelesítést kapnak majd az erre alkalmas telefonok.

A Daydream Android N-t futtató telefonokon érhető majd el.

A Huawei is társul

A Huawei vezére is mesélt arról a The Wall Street Journalnek adott interjújában, hogy a Google VR-platformjára épülő készüléket fog kiadni,

ami ráadásul már ősszel megjelenik.

Az is szóba került, hogy még legalább öt évig biztosan együtt fognak dolgozni a kameragyártó Leicával. A barátság idén kezdődött a két cég közt, a kínai gyártó idei csúcsmobilja, a Huawei P9 már a Lecia lencséit használja.