Álomtizenegy okostelefonon

zene hallgat szilveszter
Vonaton hazafelé is jól jöhet egy kis chillout zene
Vágólapra másolva!
Már csak egyet kell aludni, és kezdetét veszi a 2016-os Labdarúgó Európa Bajnokság - hosszú idő után először úgy, hogy a magyar válogatott is részt vesz a megmérettetésen.
Vágólapra másolva!

Vannak, akik azt hiszik,

Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb - mondta Bill Shanky, a Liverpool FC legendás vezetőedzője, és ha valaki, hát ő igazán tudta, miről beszél.

A foci ma a világon az egyik legnépszerűbb sportág, sokak számára a négyévente megrendezésre kerülő Európa Bajnokság (Eb) az egyik legjobban várt esemény.

Magyarok

Különleges az idei rendezvény, hiszen a magyar válogatott 44 év után újra Eb-résztvevő. Aki élőben nézte a norvégok elleni két mérkőzést, az eufória mellett meg is nyugodhatott, hiszen minden jel arra vall, hogy a címeres mezt végre olyanok öltik fel, akik hajlandóak akár meghalni is a pályán, és

megérdemelten vesznek részt a kontinensviadalon.

Irány Franciaország! | Heading to France! #csakegyutt #Euro2016 #indulacsapat #budapestairport

Hungarian Football Federation (@mlsztv) által közzétett fénykép,

Franciaországban legalább három alkalommal felcsendül majd a Himnusz, és bár reálisan gondolkodva valóban nem várható el, hogy a döntőig menetel a Dzsudzsák vezette, és Storck edzette csapat, a tisztes helytállás szinte biztosan meglesz.

Felkészülés

Az olyan nagy futball események, mint az Eb vagy a vb, sok olyan embert is a tévé elé ültetnek, akik egyébként a mindennapokban nem néznek focit. Különösen igaz lesz ez most.

Egy ilyen fontos hónapnak az ember nem vághat neki felkészületlenül.

Szerencsére, a modern technológia ellát mindennel, amire a szurkolóknak szüksége lehet. Az alkalmazásboltokban számtalan fociapp található, és most összeszedtünk egy csokornyit.

Útközben

Természetesen a legfontosabb dolog a foci-Eb-vel kapcsolatban, hogy hol is tudja nézni az ember. Az biztos, hogy a kizárólagos közvetítési jogok az M4 Sport csatornánál vannak, de előfordulhat olyan helyzet,

ha az ember távol van kedvenc kanapéjától és tévéjétől, miközben egy fontos meccset kellene megtekintenie.

Vonaton is nézhetjük majd a meccseket Forrás: AFP/Markus Gilliar

Online közvetítés akad bőven, azok pedig, akik okostelefonon, tableten és laptopon néznék az adást, megtehetik a MinDig TV, a TV GO és a MyTV alkalmazások segítségével, utóbbi ráadásul díjmentesen sugározza majd a sportközvetítéseket augusztus végéig.

Természetesen az adatforgalomra vigyázni kell, csak akkor használjunk mobilinternetet, ha tényleg nincs más megoldás, és nincs wifi a közelben.

Minden egyben

Origo

A felkészülés második pontja természetesen egy all-in-one applikáció, aminek segítségével egy helyen tudunk minden, a labdarúgó Európa Bajnoksággal kapcsolatos információhoz hozzáférni, legyen szó játékosokról, csapatokról, meccsnaptárról, helszínekről, eredményekről.

Az appban a baloldali menüben legfelül találja az új foci-Eb aloldalt Forrás: Origo

Az Origón böngészőben külön erre dedikált aloldalon, illetve az alkalmazásban is ingyenesen elérjük mindezen információkat a legfrissebb hírekkel és élő közvetítésekkel együtt.

Nem csak a híreket, de a csapatokról, menetrendről is mindent megtalál Forrás: Origo

Letölthető:Google Play, App Store, Windows Store

UEFA EURO 2016

Az UEFA is elkészítette a maga appját, ami szintén ingyenesen letölthető. Itt már nem csak a csapatokat, de a játékosok egyéni teljesítményét és profilját is meg lehet nézni, sőt követhetjük is kedvenceinket.

Csapatokat és játékosokat is követhetünk Forrás: Origo

Letölthető:Google Play, App Store

UEFA

Ha már UEFA, a szervezet honlapjának természetesen van mobil alkalmazása, ami jól jöhet azoknak, akik nem csak a foci-Eb híreire kíváncsiak.

Letölthető:Google Play, App Store

Jalvasco

Alternatívát jelenthet a Jalvasco Euro 2016 France alkalmazása, ami szintén remek kis program, ráadásul személyre szabható, így a számunkra legfontosabb dolog lesznek láthatóak a főképernyőn.

Hozzáadhatjuk és eltávolíthatjuk a kedvenc témákat. Ahogy külön fülre helyezhetjük ki a kiemelten fontos csoportokat is, például amelyben a magyarok indítanak.

Letölthető:Google Play

Livescore

A Livescore is elkészítette a saját appját, amiben nem csak az Európa Bajnokság, hanem az odáig vezető út is benne van. Történelmi szempontból ez egy elengedhetetlen alkalmazás.

Letölthető:Google Play, App Store

Onefootball

A Onefootball nem csak az EB idején lehet hasznos. Kedvenc bajnokságunkat, klubunkat is kiválaszthatjuk, és nyomon követhetjük a legfrissebb híreket, és közösségi oldalas bejegyzéseket. Így

ha Twitteren vagy Facebookon ad hírt magáról a csapat, rögtön látjuk.

A csapatok hivatalos fiókjait tudjuk követni Forrás: Origo

Letölthető:Google Play, App Store

SofaScore

A magyar nyelvű SofaScore alkalmazás pedig nem csak a focival, de rengeteg más sportággal kapcsolatos információval látja el a felhasználót.

Letölthető:Google Play, App Store

Euro 2016 Tabella

Akinek csak egy sima tabellaalkalmazásra van szüksége,

a magyar nyelvű Euro 2016 Tabella ideális választás.

Pontosan azt tudja, amit tudnia kell, sallangmentesen hozza a kötelezőt. Csoportok, majd az egyeneskieséses szakasz is benne lesz.

Letölthető:Google Play

TrollFoci

A magyar online világ egyik legnépszerűbb, sporttal kapcsolatos oldala a TrollFoci, ehhez pedig saját app is létezik már. A gyakran gúnyos, de mindenképpen vicces képekkel és szövegekkel operáló csapat a focivilág híreit dolgozza át. Nyilván az foci-Eb alatt sem lesz ez másként.

Csak azoknak ajánljuk, akik azt is el tudják viselni, ha kedvenc csapatukon vagy játékosukon köszörülik a Trollok a „nyelvüket”. És természetesen azoknak, akik tudják, mindez kit igazol.

Letölthető:Google Play, App Store

A szünet idejére

Sajnos még egy kontinensbajnokság idején is vannak üresjáratok, amikor éppen semmilyen meccs nem megy a tévében, félidő van, vagy a hírek nem érkeznek elég gyorsan. Ilyenkor is kell valami, ami focival kapcsolatos, és az ember el tudja foglalni vele magát.

FB Logo Quiz

Vannak például olyan alkalmazások, amikkel kiválóan tudjuk tesztelni a labdarúgással kapcsolatos ismereteinket. Ilyen például a Football Club Logo Quiz, amivel különböző focicsapatokat, és azok címerét kell összepárosítani.

Az újabb, nehezebb pályák a megszerzett pontszámok alapján válnak fokozatosan elérhetővé.

Letölthető:Google Play

Guess the Player

A Guess the Player 2016 alkalmazásban a leghíresebb játékosok neveit kell kiválasztanunk a négy felkínált opció közül. Időre megy a játék, és összesen háromszor ronthatunk, mielőtt kezdődik az egész elölről.

Egy perc alatt ki kell találni ki van a képen Forrás: Origo

Remek app azoknak, akik még csak most ismerkednek a focival az Eb-re készülve.

Letölthető:Google Play

A modern gombfoci

Természetesen az alkalmazásboltokban rengeteg focis játék is megtalálható. Persze az irányításuk egészen más, mint a különböző játékplatformokra készült komoly szoftvereké, de ettől függetlenül

hosszú percekre tudnak kikapcsolódást nyújtani.

A régi időkben, még a számítógépek kora előtt, ha esett az eső, és nem lehetett kimenni a térre rúgni a bőrt, akkor az emberek fociéhségüket a gombfocival csillapították. Bár nem teljesen ugyanaz az érzés, egy szebb világ ujjakat nem kímélő futballháborúit már telefonon is játszhatjuk.

Pocket Soccer

A Pocket Soccer alkalmazás egy igen furcsa gombfoci-klón, rendkívül dinamikus és időnként nehezen követhető. A három fős válogatottakat ujjmozdulatokkal irányíthatjuk megpróbálva több gólt szerezni, mint az ellenfél.

Ráadásul nem csak egy, de kétjátékos mód is van benne, így különösen szórakoztató lehet, ha barátainkat próbáljuk elpüfölni benne.

Letölthető:Google Play

MiniFootball

A MiniFootball már igazi gombfoci alkalmazás, és itt is lehetőségünk van megmérkőzni barátainkkal. Az Eb idején a soron következő meccseket nyugodtan lejátszhatjuk vele előre.

Letölthető:Google Play

Puppet Soccer

Igazi cukiságbomba a Puppet Soccer nevű alkalmazás, amiben vicces figurákkal és különleges bónuszokkal próbálhatjuk legyőzni az ellenfelet.

Egyszerűnek tűnik a játék, de ha figyelembe vesszük, hogy akár egész bajnokságokat is lejátszhatunk a viccesen eltorzított nevű csapatokkal, több órányi játékélmény garantált.

Letölthető:Google Play, App Store

Fantasy Football

Az Egyesült Államokban régóta örvend nagy népszerűségnek a Fantasy Football, amiben az emberek egy csapat irányításának terhét veszik át saját vállukra. Az UEFA is készített ilyen játékot az Európa bajnokságra, úgyhogy

akik szeretnének egy időre Bernd Storck vagy Dárdai Pál bőrébe bújni,

ezzel az alkalmazással könnyedén megtehetik.

Forrás: Origo

Nem csak a játékosokat, és a kezdőfelállást határozhatjuk meg, de hogy ki legyen a csapatkapitány. Az ismerősökkel tesztelhetjük aztán, ki rakott össze jobb csapatot.

Letölthető:Google Play, App Store

Soccer Siren

Egy igazán lelkes szurkoló valószínűleg az EB első hetében elveszíti a hangját a rengeteg ordibálástól, feltéve persze, hogy a csapatok megfelelő izgalmakkal szolgálnak majd. Nekik készítették el a Soccer Siren duda-alkalmazást, amivel még a legrekedtebb óráikban is ki tudják fejezni lelkesedésüket okostelefonjuk segítségével.

Letölthető:Google Play