Ősztől mi is vehetünk 3D-ben látó csodatelefont

projecttango
A telefonnal látható, hogy illik a szobába az adott bútor
Vágólapra másolva!
Bemutatták a világ első olyan fogyasztói okostelefonját, ami támogatja a Google kiterjesztett valóságot nyújtó Tango technológiáját. A készüléket a Lenovo gyártja, már számos appot is fejlesztettek rá. Ősztől lesz kapható.
Vágólapra másolva!

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a Lenovo gyártja az első, a Google Tango nevű technológiáját támogató okostelefont, ennek gyümölcsét mutatta be a cég a Techworld nevű rendezvényén.

A Pha2 Pro modell valójában egy prémium kategóriájú okostelefon, ami

az átlagos felhasználóknak is eljérhetővé teszi a kiterjesztett valóságot (AR).

A Google Tango platform adja a telefonnak a szoftvert és a szenzorokat, amelyek érzékelik és feltérképezik az eszköz környezetét. A másodpercenként több mint 250 ezer mérést végző érzékelők révén

először képes okostelefon felismerni a körülötte lévő objektumokat.

A Phab2 Pro készülék Forrás: Lenovo

PHAB2 Pro specifikációk

Kijelző: 6,4 colos, QHD felbontás
Processzor: Qualcomm Snapdragon 652
Memória: 4 gigabájt
Tárhely: 64 gigabájt, 128 gigabájtig bővíthető microSD-vel
Hang: Doly Audio Capture 5.1,
Hátlapi kamera: 16 megapixeles
Előlapi kamera: 8 megapixel
Akkumulátor: 4050 milliamperóra, gyorstöltési technológia
Színek: Champagne Gold, Gunmetal Grey
Ár: 499 dollár
Megjelenés: szeptember

Akkora dobás lesz, mint a GPS

Jeff Meredith, a Lenovo Android és a Chrome Computing üzletág elnöke és vezérigazgatója szerint a

Tango olyan meghatározó technológia lesz a jövőben, mint a GPS.

Ehhez azonban megfizethető árú eszközök kellenek, amelyek nem csupán csúcskategóriájú telefonok - olvasható a Lenovo közleményében.

A kiterjesztett valóság appok nem csak szórakoztatásra lesznek jók, de tanulásra is: a diákok például élethű virtuális dinoszauruszokat varázsolhatnak az osztályterembe, az AR adatrétegek teszik látványosabbá és szemléletesebbé a tananyagot.

Játékok terén lehetőség lesz például virtuális dominóra, vagy a felhasználók megküzdhetnek virtuális lényekkel a saját szobájukban.

A telefonnal látható, hogy illik-e a szobába az adott bútor Forrás: Lenovo

A kiterjesztett valóság egyben lehetővé teszi, hogy a jövőben múzeumi látogatásokat is színesítsék plusz virtuális rétegekkel, erre készült a GuidiGO nevű alkalmazás.

Otthonok felújításakor abban segíthet, hogy megjeleníti a berendezési tárgyakat a szobában, így látható, hogy az adott darab illeszkedik-e az elképzeléshez. Ehhez a Lowe’s cég fejlesztett egy külön alkalmazást, a Lowe’s Visiont.

A testvérek

A PHAB2 modellből lesz egy Plus variáns is, ami a fotósok igényeit elégíti ki. A modell két 13 megapixeles hátlapi kamerát kap, nagy fényerejű (f2.0) objektívvel. A Leica kamerában is megtalálható Fujitsi Milbeaut képfeldolgozó processzor lesz benne.

Phab2 Plus a fotósoknak Forrás: Lenovo

A sima PHAB2 pedig a Pro olcsóbb változata, ami a csúcsmodell több tulajdonságát is megörökli. Nagyméretű, 6,4 hüvelykes HD kijelzőt kap, amihez gyorsan fókuszáló, 13 MP-es kamera és a 32 GB-os tároló társul.

A PHAB2 199 dolláros (55 ezer forint) kezdőártól lesz elérhető, míg a Phab2 Plus 299 dollárba (82 ezer forint) fog kerülni. A PHAB Pro 499 dollárért (136 ezer forint) lesz megvásárolható.

Mindegyik modellt szeptemberben kezdik árusítani világszerte,

az árak és az elérhetőség országonként változhat.