Siri lesz az Apple show sztárja

apple logo fenyek
Lehet, hogy a következő iPhone már támogathatja a Li-Fit?
Vágólapra másolva!
Hétfőn veszi kezdetét San Franciscóban az Apple éves fejlesztői konferenciája, ahol öt napon keresztül beszél a cég az újdonságokról. Főleg szoftveres megoldásokra lehet számítani, hardverek terén soványabb lesz a felhozatal. Összeszedtük, mire számíthatunk az eddigi pletykák alapján!
Vágólapra másolva!

iOS 10

Az iPhone és iPad készülékek által használt operációs rendszer az iOS 7 óta nem változott különösebben dizájn tekintetében, így többen azt várják, hogy az iOS 10 fog változtatni ezen.

Az Apple WWDC appja és oldalának dizájnja azt sugallja, hogy lehet benne dark mode, ám erre nincs más különösebb bizonyíték.

Az Apple várhatóan bemutatja a Siri fejlesztői változatát (SDK), amivel a virtuális asszisztens

külsős alkalmazásokkal is új módon tud majd kommunikálni.

A fejlesztők beépíthetik a Siri támogatását appjaikba, hogy az hozzáférhessen az adatokhoz, és feladatokat hajtson végre.

Tovább terjeszkedik a virtuális asszisztens, Siri Forrás: AFP/Mandy Cheng

OS X 10.12

Többek szerint Mac gépekre is megérkezhet a Siri, akit az OS X menübárjából lehet majd előhívni, billentyűparanccsal, avagy szóban. Az asszisztens a telefonon látott módon lesz képes lesz keresni, alkalmazásokat megnyitni, megváltoztatni rendszerbeállításokat, és más egyszerű kéréseket teljesíteni.

A másik fontos újítás a Continuity funkció lehet, ami egy olyan önkioldó funkciót takar, aminek köszönhetően az iPhone segítségével lehet bejelentkezni a közelben lévő Mac gépbe.

Szintén emlegetik a Photos és Music appok megújulását, és egy frissített iTunest.

Pletykák szerint az Apple átnevezheti az OS X-et MacOS-re,

ami jobban illene az iOS, watchOS, tvOS rendszernevek sorába.

Azt már biztosan lehet tudni, hogy új verziót mutatnak be a tvOS és watchOS rendszerekből, bár ennél több nem nagyon derült ki ezidáig.

Androidra is jöhet az iMessage

Szolgáltatások terén is számíthatunk újdonságokra, az Apple Pay nagy valószínűséggel böngészőkben is használható lesz, így az Apple Pay vásárlásokat egyenesen a Safarin keresztül lehet lebonyolítani.

A héten arról is beszéltek, hogy az iMessage alkalmazás androidos verziót kaphat.

Az Apple digitális áruháza, az App Store pedig külsejében változhat, erről több alkalommal is beszélt a héten a cég marketingese. Előfizetések terén újabb modellek várhatók, és a hirdetett appok elrendezése is megváltozik.

Szoftver igen, hardver nem

Hardverek tekintetében soványka lesz a kínálat, állítják a belsős források, egyelőre semmi lényeges újdonságra nem lehet számítani. Többen bíznak abban, hogy frissítést kaphat a Macbook Pro széria, de az szinte biztos, hogy új iPhonet nem fogunk látni - a cég még épp csak elkezdte árusítani az iPhone SE-t és az iPad Pro 9.7-et.