Kerekesszékeseknek készített fitneszappot az Apple

wwdc 2016
Vágólapra másolva!
Új fitneszfunkciók is lesznek az ősszel megjelenő watchOS 3 rendszerben, többek közt a kerekesszékesek is figyelemmel tudják majd követni a napi mozgást.
Vágólapra másolva!

Az Apple Watch új operációs rendszeréről, a watchOS 3-ról is lehullt a lepel a WWDC 2016 konferencián. Az újítások közt több kisebb-nagyobb apróságot is láthattunk, melyek közt egy érdekes fitneszappot is bemutatott a cég.

Különféle fitneszalkalmazásokból már rengeteg van, olyat azonban még nem láttunk nagy cégtől, ami a kerekesszékesek aktivitását méri. Az app figyeli, hogy a felhasználó mekkora távokat tesz meg,

azt milyen gyorsasággal, és hogy hány kalóriát éget el a mozgással.

A cég nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra Forrás: Apple

Ugyan a mozgáskorlátozottak csak egy kis szegmenst tesznek ki a piacon, az Apple elmondása szerint mindenkit szeretnének kiszolgálni termékeikkel.

A mozgás összekovácsol

Még egy különös egészségügyi appot is láthattunk a rendezvényen: az Activity-t, ami az edzést hivatott közösségi élménnyé varázsolni. Az edzések eredményét megoszthatjuk az ismerőseinkkel, mindössze egy simítással meg tudjuk nézni, ki hogyan teljesített. Sőt,

az Activity Sharing menüből közvetlenül tudunk üzenetet küldeni.

Innen is teljesen eltűnt a virtuális gépelés: elküldhetjük a szívdobogásunk, emojit, hanggal vagy rajzolással bevitt szöveget is.

Közösségi élménnyé teszi a mozgást Forrás: Apple

SOS

A szeptemberben érkező frissítéssel egy másik hasznos funkció is helyet kap az órán, egy SOS gomb, ami szintén a mozgáskorlátozottak számára jelenthet nagy segítséget.

Vészhelyzet esetén ez automatikusan mentőt hív a viselőjének.

Ha benyomjuk és hosszan tartjuk ezt az oldalsó gombot, az aktiválja az SOS funkciót, azaz vészhelyzet esetén hívja automatikusan a 911 amerikai segélyhívót.

Sőt, miután megtörtént a hívás, a felhasználó helyzetét elküldi üzenetben adott ismerősöknek.Persze mindezt csak akkor, ha az óra a telefon közelében van, vagy wifire csatlakozunk vele.

A watchOS 3 fejlesztőknek szánt, előzetes verziója mától elérhető, majd ősztől kapják meg a felhasználók is a frissítést.

Ha többet szeretne megtudni a watchOS 3-ról, olvassa el összefoglalónkat!