Öngyilkosságokat akar megelőzni a Facebook

A meghívott halál - Amikor egy gyermek saját kezűleg vet véget életének öngyilkosság depresszió szomorú tinédzser
Vágólapra másolva!
Már az öngyilkosságra utaló posztokat is lehet jelenteni Facebookon, a közösségi oldal így próbál meg segíteni a felhasználóknak. 
Vágólapra másolva!

A Facebook világszerte elérhetővé tette öngyilkosság-megelőző eszközét. A felhasználók névtelenül jelölhetik meg barátaik azon posztjait, amelyek szuicid gondolatokat, vagy öngyilkosságra utaló üzenetet közvetítenek.

A jelentett posztokat a Facebook csapata vizsgálja felül 24/7, és ha szükségét látják,

az illetékes szerveket is értesítik a veszélyről.

Ha konkrét öngyilkossági szándékra utaló üzenetet találnak, akár a rendőrség segítségét is hívhatják.

A veszélyeztetettnek tűnő felhasználó jelentés után egy bizalmas üzenetet és listát is kap a Facebooktól, ahol több opció közül választhat: barát segítségét kérheti, felveheti a kapcsolatot egy segélyvonallal, vagy önsegítő gondolatokat kaphat.

Segítséget próbál nyújtani a közösségi oldal Forrás: Facebook

A Facebook közleménye szerint minden nyelven elérhető lesz az eszköz, eddig azt csak pár amerikai felhasználó érte el. Az eszközt egészségügyi szervezetekkel együtt fejlesztették ki, a jövőben minden nyelvterületen terveznek közreműködést helyi szervezetekkel.

Ha életeket nem is menthet a funkció, de felhívhatja a figyelmet egy fontos problémára. Amerikában most a legmagasabb az öngyilkosságok száma az elmúlt három évtizedet tekintve, főleg 45-64 közötti nőket, és bármilyen korosztályú férfiakat érint a probléma.

Mint minden újítás, ez is fokozatosan válik elérhetővé a felhasználók számára.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!