Ennyit számít a dupla hátlapi kamera

huawei p9
A jobb oldali képnél mindkét kamera dolgozott, a bal oldalon csak a színes
Vágólapra másolva!
A Huawei megmutatta, hogy milyen előnyei vannak a két kamerának az egyetlen kamerával szemben.
Vágólapra másolva!

Mint kiderült, a magyar vásárlók számára kiemelten fontos, hogy hány megapixeles az okostelefon hátlapi kamerája, ám ennél több tényező is közrejátszik abban, hogy milyen képeket készít egy mobil. Az újfajta megoldások közé tartozik a dupla hátlapi kamera is, amita Huawei is használ a Huawei P9 csúcstelefonnál.

Ennek különlegessége, hogy a két lencse közül az egyik RGB (színes), míg a másik monokróm. Ezek olyan módon támogatják egymást, hogy míg a színes kamera a színinformációkat, addig

a monokróm kamera a körvonalakat és a részleteket rögzíti nagyfelbontásban.

Ezt a két erősséget kombinálva jobb képminőség érhető el.

De mennyire látható ez?

A Huawei többféle környezetben is teszt alá vetette a P9-et, hogy láthatóvá tegye, mennyit számít a két kamera. Az egyik teszt során azonos fotót készítettek el, azonos körülmények között úgy, hogy egyik esetben letakarták a monokróm kamerát, így csak a színes vett részt a felvétel készítésében.

A jobb oldali képek két kamerával készültek, míg a bal oldaliaknál a monokróm lencsét letakarták.

A bal oldali képeknél csak a színes, a jobb oldali képeknél mindkét kamera dolgozott Forrás: Huawei

Amikor mindkét kamera dolgozott, az elkészült kép magasabb felbontásúra, részletgazdagabbra sikerült. A monokróm lencse feladata az, hogy jobb expozícióval és fényekkel tarkítsa a képeket.

Rögtön monokróm

A készüléknek van egy monokróm módja is, amelynek előnye, hogy látványosabbak a képek, mintha a színes lencse által készített alapanyagból konvertálták volna át azokat. Ez is a monokróm lencsének köszönhető.

A monokróm lencsével készült kép Forrás: Huawei

RGB üzemmódban készült képből konvertálva Forrás: Huawei