Sportelemző szoftverrel készül fel a német válogatott

sap foci
A minták felismerésében segít a szoftver
Vágólapra másolva!
Valós idejű információkból készülő elemzésekkel készül fel a német fociválogatott a mérkőzésekre, az ehhez szükséges szoftvert az SAP fejleszti számukra.
Vágólapra másolva!

A német válogatott felkészülését az SAP német szoftvergyártó is segíti egy interaktív, sportanalitikai megoldással - közölte a cég.

Ennek köszönhetően az edzők és a szakmai stáb a játékosok egyedi teljesítményét is figyelemmel tudja követni, nem csak a csapat edzését.

Ezen túl az ellenfél támadó és védekező játékát,

és a tizenegyeseket is kielemezhetik.

A SAP 2013 óta működik együtt a német labdarúgó válogatottal, azóta használják adatelemzőjüket a felkészüléshez. A 2016-os foci-Eb-n is a korábban használt SAP Sport One-t használják, amit új funkciókkal bővített a cég.

Az SAP Challenger Insights az ellenfél védekező és támadó stratégiáját elemzi:

az edzők ezzel kielemezhetik az ellenfél taktikai jellemzőit és eszerint tervezhetik meg a mérkőzést.

Az adatokat a játékosok is látják, akik a meccset megelőzően okoseszközön nézhetik meg a várható taktikát, ez a félidőben is hasznos lehet, ugyanis a második játékrészre jobban megismerhetik az ellenfél mozgását.

A minták felismerésében segít a szoftver Forrás: SAP

A másik funkció a kapusok és edzőik számára szolgáltat adatokat, elemzéseket a büntetőrúgásokkal kapcsolatos tendenciákról. A csapat rákereshet azokra a játékosokra, akik – ha arra kerül a sor –

valószínűsíthetően a tizenegyeseket rúgják majd,

megismerheti azokat a területeket, ahova leginkább lövik a labdát.