Több ezer bankkártyaszámot loptak el az Acer oldaláról

hacker, kiberbűnözés
MODEL RELEASED. Cyber crime, conceptual image.
Vágólapra másolva!
Az Acer beismerte, hogy tavaly májusban hackerek férkőztek be észak-amerikai webáruházuk rendszerébe, ahonnan több ezer felhasználó adatait lopták el.
Vágólapra másolva!

34 ezer felhasználó bankkártyaadatát, címét, és biztonsági kódját lopták el az Acer online webáruházának adatbázisából. A tajvani gyártó egy vásárlóknak szánt levélben ismerte be, hogy egy illetéktelen külső csoport hatolt be online boltjuk adatbázisába 2015 májusában.

A támadók neveket, címeket, bankkártyaadatokat, lejárati dátumokat, háromjegyű biztonsági kódokat loptak el. Ugyan a támadás nem nagy a mostanában felfedezett, milliós nagyságú szivárgásokhoz képest, kevés meghatározó PC-s gyártó online boltjával esik meg hasonló.

A cég biztosította arról a felhasználókat, hogy személyi számokat nem loptak a támadók, és nem találtak arra utaló jeleket sem, jelszavakhoz fértek volna hozzá.

Összesen 34500 ügyfelet értesítettek,

akik tavaly május 12, és idén április 28 közt vásároltak az Acer észak-amerikai webáruházából. Mindegyikük az Egyesült Államok, Kanada, vagy Puerto Rico területéről származik.

Az Acer nem közölt további részleteket a támadás kivitelezéséről, vagy a kihasznált sebezhetőségről, azonban gyanítható, hogy mint sok más hasonló esetben, most is a dolgozók nyithattak meg vírusokat tartalmazó emaileket.