A Tumblr-ön is lesznek élő videók

tumblr
Vágólapra másolva!
Minden jel arra utal, hogy a Tumblr még a héten elindíthatja saját élő közvetítő szolgáltatását, aminek köszönhetően a valós idejű videók is megtelepednének a mikroblogon.
Vágólapra másolva!

A Tumblr sem szeretne kimaradni az egyre jobban elterjedő élő videós trendből, több jel is arra utal, hogy elindítja saját szolgáltatását a mikroblog felületén. Míg a Twitternek ott a Periscope, az Amazonnak a Twitch, a Google-nek a YouTube streaming, a Facebooknak pedig a Facebook Live, addig a Tumblrnek eddig nem volt saját megoldása.

Az új funkció kedden gördülhet ki az oldalra egy élesszemű felhasználó szerint, holott a cég maga még nem jelentette be azt hivatalosan. Mindenesetre a TechCrunch portál is azt állítja, hogy valóban bevezetik a szolgáltatást.

Egyelőre egy külön Tumblr-oldalt lehet látni beharangozóként, ahol több program is olvasható a bevezetéssel kapcsolatban, többek közt kérdezz-felelek adás, és a streaming működésének bemutatása.

Minden jel arra utal, hogy tényleg elindul Forrás: livevideo.tumblr.com

Valószínűsíthető, hogy az adásokat el lehet majd menteni, visszanézni, mobilos felületen és böngészőben is egyaránt megtekinthetők lesznek. A többi részlet rejtély, mint ahogy az is, hogy saját maga fejlesztette-e a cég a platformot, vagy egy külsős szolgáltatás kap helyet.

A cég valószínűleg azzal szeretné turbózni a mikroblog népszerűségét, hogy élő videókkal nyit egy újabb közösségi trend felé.