A brexit 20 posztban elmagyarázva

brexit eredményvárás Egyesült Királyság
Supporters of the Stronger In Campaign react after hearing the result from Orkney in the EU referendum as supporters of the Stronger In Campaign gather to wait for the result of the EU referendum at a results party at the Royal Festival Hall in London early in the morning of June 24, 2016. The first mainland result declared in Britain's historic EU referendum on Thursday gave a very slender lead to the campaign to stay in the bloc, but was much closer than expected, an expert said. / AFP PHOTO / POOL / ROB STOTHARD
Vágólapra másolva!
Húsz rövid bejegyzés arról, kik is szavaztak a brexit mellett, hogyan regál rá a piac és az emberek, illetve mit is hoz az, hogy a britek az Európai Unióból való kilépésre szavaztak.
Vágólapra másolva!

Váratlan eredményt hozott a brit uniós népszavazás: 52-48-re nyertek a kilépéspártiak. A brexitpártiak majdnem 1,3 millió szavazattal kaptak többet.

David Cameron kormányfő formálisan is benyújtja a lemondását.

Nézzük meg, hogy a brexit milyen követkeményekkel is jár, és hogy reagáltak rá a twitterezők, és ki szavazott a kilépés mellett. 20 poszt arról, mi is történt, történik: