Alaposan átrendezték a Messengert

messenger facebook zuckerberg
Valószínűleg az idei F8-on tudjuk meg, mi valósul meg ebből
Vágólapra másolva!
A Facebook újratervezte a Messenger kezelőfelületét, hogy jobban elkülönülhessenek a szülinaposok, a kedvenc csevegőpartnerek, és az aktív felhasználók. Az új kezdőképernyő mellett egy keresőfül is érkezett végre az appba.
Vágólapra másolva!

A Facebook múlt héten jelentette be, hogy frissíti a Messenger megjelenését. David Marcus, a Facebook üzenetküldő rendszerének vezető fejlesztője úgy fogalmazott, hogy ez az első lépés az csevegőplatform teljes újratervezése felé.

A cél az volt, hogy a felhasználók egyszerűbben tudjanak visszakeresni a csevegőben adott beszélgetéseket, és gyorsabban találjanak meg embereket.

A frissítés fokozatosan gördül ki,

a visszajelzések szerint a magyar felhasználók is láthatják már.

Ehhez természetesen frissíteni kell magát a mobilappot.

Külön szekciókba csoportosulnak a csevegőpartnerek Forrás: Facebook

A változás szembetűnő, hiszen egy teljesen újfajta kezdőképernyőt kapott az app. Felül a megszokott módon a legutóbb folytatott beszélgetéseink láthatók, ez alatt egy jobbra görgethető sávban a Kedvencek közé szortírozták azokat a partnereket,

akikkel a leggyakrabban beszélünk.

Ha éppen valaki szülinapos, akkor ő is külön szekcióban jelenik meg, hogy gyorsabban lehessen felköszönteni. Hasonlóan különíti el a Nem olvasott üzeneteket.

Külön dobozt kaptak az aktív felhasználók, ezt a listát akkor látjuk, ha magunk is benyomtuk az aktív állapotot. A lista aljára kerültek a további, régebben folytatott beszélgetések.

Az új kereső a kezelőfelület tetején jelent meg Forrás: Origo

Keresővel egyszerűbb

A csevegő tetejére került egy keresőfül,

ahol emberek és csoportok közt kereshetünk. Ez a funkció annyira alapvetőnek tűnik, hogy elsőre nem különösebben feltűnő, de ha visszaemlékszünk, eddig nem volt ilyen.

Így adott névre keresve a találati listán rögtön megnézhetjük az adott ember adatlapját, megnyithatjuk a chat-fejét, és az elérhetőségeit is leolvashatjuk.