Gyógyszerészeket váltana ki az otthoni robotasszisztens

pillorobot
Vágólapra másolva!
Gépi tanulással és arcfelismeréssel látna el egészségügyi tanácsadást Pillo robot. Nem csak emlékeztetne arra, hogy mikor kell bevenni a gyógyszereket, de pótolná is a készletet.
Vágólapra másolva!

Hasznos robotasszisztens megvalósítására gyűjt IndieGogón a Pillo Health startup. A Pillo nevű kisrobot valójában egy házi gyógyszerészasszisztens, aki segít menedzselni gazdája gyógyszereit, és egészségügyi kérdésekre válaszol. Nem csak arra emlékezteti tulajdonosát, hogy mikor kell bevenni az adott tablettát,

de utánpótlást is rendel, ha fogytán a készlet.

Készítői szerint egy kompakt, otthoni egészségügyi központ szerepét töltheti be.

Minél többet használja gazdája, annál több funkciót tud használni, és idővel megjegyzi a családtagok saját igényeit is. Ezt a gépi tanulás szoftvernek, és arcfelismerő funkciójának köszönheti.

A robotban egy ARM-alapú processzor dolgozik, érintőkijelzőn keresztül lehet vezérelni. Ezen keresztül videohívásokat is lehet bonyolítani orvosokkal, egészségügyi tanácsadókkal.

Felismeri az adott felhasználót, és napirendjét is számontartja Forrás: Pillo Health - YouTube

Szinkronizálható a viselhető, és vezeték nélküli eszközökkel, így lehet tárolni, kezelni és megosztani az általa nyert adatokat. Körülbelül 250 átlagos méretű tablettát is eltud tárolni.

Szkeptikus a sajtó

Amennyiben összegyűlik a kitűzött 75 ezer dollár (kb. 21 millió forint), jövő nyáron szállítják Pillót a támogatók számára. Kereskedelmi forgalomba is kerülhet, a tervek szerint 599 dolláros (170 ezer forint) áron. A korai támogatók féláron, 299 dollárért juthatnak hozzá.

A The Verge portál szerint a kütyü túl szép ahhoz, hogy valósággá váljon ennyi pénzből, főleg az IndieGogo felhozatalából tűnik ki. A magazin szerint ha a Pilo tényleg annyira sokszínű és fejlett, ahogy a cég is állítja,

már számos nagy befektető beállt volna a projekt mögé,

köszönhetően a benne rejlő piaci potenciálnak.