16 hónapos kisgyereken hajtott át egy robot

knigthscope
Bevásárlóközpontokba, adatközpontokba tervezték
Vágólapra másolva!
Egyéves kisfiúval ütközött össze egy kaliforniai bevásárlóközpont robotja. A gyermek beütötte a fejét, földre esett, a szerkezet pedig áthajtott a lábán.
Vágólapra másolva!

A 16 hónapos Harwin Cheng a kaliforniai Stanford bevásárlóközpontjában ütközött össze egy Knightscope K5 nevű robottal, aki az áruház biztonsági őreinek munkáját segíti. A kisfiú beverte a fejét és a földre esett, miután nekirohant a 136 kilós és 150 centis, kapszula formájú szerkezetnek.

Bevásárlóközpontokba, adatközpontokba tervezték Forrás: Knightscope Inc.

A robot nem állt meg, haladt tovább kijelölt útvonalán,

így áthajtott a kisfiú lábán.

Az édesanya szerint a kisfiú úgy sírt, mint egy őrült, de szerencsére súlyosabb sérülés nélkül sikerült megúszni az esetet. Az őrök elmondták, hogy a biztonsági robot korábban már egy másik gyereket is megsebesített, ez kétszer történt meg azóta, hogy 2015-ben szolgálatba állt.

A Knightscope K5 nevű robotot arra használják, hogy felismerje a bolti lopások elkövetőit, és jelentse a furcsa zajokat a biztonságiaknak. Ugyan vannak érzékelői, amelyekkel tájékozódik környezetében, azok látszólag nem működtek jól a balesetkor. Építettek bele GPS-t, hőfelismerő technológiát, kamerákat, lézeres szkennert is. Önjáró módon működik, és alapesetben fel kéne ismernie, majd kikerülnie az útjába kerülő akadályokat.