Augusztusban jön a Samsung új csúcstelefonja

samsung note 6
Üzleti felhasználóknak szánják az új Note telefont
Vágólapra másolva!
Most már biztos: augusztus másodikán mutatja be a Samsung a következő Galaxy Note telefont New Yorkban. Az elnevezés azonban úgy sikerült, mint a Microsoftnál a Windows sorszámozása: nem Galaxy Note 6, hanem rögtön Galaxy Note 7 lesz a készülék. A cég azt is megmagyarázta, miért.
Vágólapra másolva!

A Samsung már kiküldte a meghívót: augusztus másodikán bemutatják új, hatodik generációs Note telefonjukat. Azt is megindokolták, miért Galaxy Note 7 a soron következő készülék neve, és hol marad a Galaxy Note 6.

"Unpacked" mottóval tartják a bejelentést augusztus másodikán Forrás: Samsung

A dél-koreai cég szándékosan ugrott egyet, és kihagyta a hatos verziót. Ennek oka, hogy a Note-sorozat számozása eggyel mindig le van maradva az új Galaxy S-készülékektől, így most minden csúcstelefon ugyanazt a számot kapja ugyanazon évben. Ahogy a nagy konkurens, az Apple telefonjainak is éppen itt tart a számozása: azaz

idén megérkezett a Galaxy S7, most jön a Note 7, majd ősszel – ha minden igaz – az iPhone 7.

Mi lesz benne?

A hardverről eddig vajmi keveset lehet tudni. A legutóbbi hírek szerint egy 5,7 hüvelykes készülék lesz Quad HD, azaz 1440p felbontású Super AMOLED kijelzővel. Hátul egy 12 megapixeles kamera, elöl egy öt megapixeles szelfikamera kaphat helyet.

Amerikában Snapdragon 821 vagy 820-as processzort kaphat, míg Európában a Samsung saját Exynos 8890 lapkáját.

Alapesetben 64 gigabájtos belső tárhelyet, és 6 gigabájt memóriát pakolhatnak bele.

Egyelőre még nem a nemrég nevesített Android Nutella lesz rajta, hanem Marshmallow.

Kerekített szélek, USB-C

Az első pár kép is megjelent, amelyeken feltételezhetően az új telefon látható. Ezek alapján két változatot tesztelnek a telefonból: a hagyományos, lapos kijelzős mellett egy oldalain lekerekített, Edge modell is megjelenhet.

Kerekített szélű változat is jöhet Forrás:nowhereelse.fr

Egy kiszivárgott videóból arra következtetni, hogy valószínűleg lesz rajta USB-C port, így gyorsabban továbbíthatók a képek, videók, és gyorsabban tölthető lesz a telefon.

A készülék az S7-hez hasonlóan víz- és porálló lesz.

A kapható színekkel kapcsolatban feketére, ezüstre és kékre tippelnek.

Brutális akksi

Brutális, 4000 milliamperórás akkumulátor láthatja el energiával, ami nem kis ugrást jelent.

Ez 33 százalékkal jobb, mint az előd Galaxy Note 5

3000 milliamperórás akksija.

Csúcsmobilok terén a 3000 milliamperóra számít átlagosnak, a HTC legújabb készülékében, a HTC 10-ben is ekkora akkumulátor van.

A Samsung mellett az Acer feszegeti még a határokat, ők egy 5000 milliamperórás akksival felszerelt csúcsmobilt mutattak be.

Ez lehet az új Note? Forrás: nowhereelse.fr

Always-On és íriszszkenner

Azt is rebesgetik, hogy az Always-On kijelzős funkciót is megkaphatja a phablet, amit a Galaxy S7-tel vezetett be a cég. Azaz akkor is lehet majd bizonyos információkat látni a telefonon,

amikor a kijelző éppen nincs aktiválva.

Az egyik legérdekesebb pletyka, hogy íriszszkennert is építenek bele, amivel úgy lehetne feloldani a telefont, valamint bejelentkezni alkalmazásokba, hogy belenézünk a kamerába. Ezt arra alapozzák, hogy a cég szabadalmat nyújtott be egy íriszfelismerő rendszerre.