Gépi tanulással turbózzák az Office 365-öt

ms office 365
Vágólapra másolva!
Hatalmas frissítést kap az Office 365 programcsomag, a továbbfejlesztett funkciók mellett számos újdonság érkezik.
Vágólapra másolva!

Okosabbá válik a Microsoft Office 365 online programcsomag, a Word, Outlook és PowerPoint programok is gépi tanuláson alapuló funkciókkal bővülnek.

A Word szövegszerkesztő egy új, Researcher névre hallgató módot kap, ami főleg a tanulók és kutatók számára hasznos. Segít előásni információkat a neten található kutatásokból, publikációkból,

ehhez a felhasználónak nem kell külön böngészőre váltania.

A szerkesztési ablak jobb oldalán közvetlenül megjelennek a Bing keresési találatai adott kulcsszóra, a lábjegyzetbe pedig automatikusan bekerülnek a másolt szövegrészek forrásai.

Ugyan most is van lehetőség a Smart Lookuppal adott szóra keresni a szerkesztőben,

a Researcher sokkal jobban fókuszál egyetemi tanulmányokra, enciklopédiákra.

A cég elmondása szerint ez nem csak egy egyszerű webes kereső: a Researcher a Bing Knowledge Graph nevű rendszerét használja, ami kapcsolatot tud keresni egyes publikációk közt.

Egyelőre az Insider program résztvevői érhetik el a funkciót, az előfizetők számára később érkezik.

Úgy szerkeszt, mint egy ember

A hétköznapi felhasználók számára érdekesebbnek tűnhet az új intelligens szerkesztő, ami nem csak egy adott szó helyes betűzését nézi, hanem szövegkörnyezetbe helyezve vizsgálja azt. Az Editor névre keresztelt funkció figyelmezteti a szerkesztőt arra, ha a szót nem használja megfelelően.

A szöveg olvasmányosságán úgy segít javítani,

akárcsak egy emberi szerkesztő.

Figyeli a zsargont, a szöveg struktúráját, a szlenget, passzív szerkezeteket, kliséket, és a szóismétléseket.

Ezeket különféle vizuális jelzésekkel teszi láthatóvá: a piros színű aláhúzás betűzési hibát, a dupla kék nyelvtani hibát jelent,

míg a stilisztikai problémákat aranyszín aláhúzással jelöli a program.

Ez a funkció ősszel kerül be a windowsos asztali gépekre, ha a felhasználók körében népszerűvé válik, más platformokra is kiterjeszti a cég.

Strukturáltabb prezentációk

A PowerPoint prezentációkészítő a Zoom funkcióval bővül, ami interaktív összefoglalót készíthetünk a prezentációról. Egy dián belül oszthatjuk témakörök szerint több szekcióra az előadást, és azokon belül adhatunk hozzá diákat. Így nem kell a jobb és balra gombokkal visszaugrani egy-egy diára, ha az előadás végén egy kérdezz-felelek keretén belül hivatkozunk vissza az előadás egyes részleteire.

Az Office 365 júliusi frissítésének részeként érkezik, először az Insider program résztvevői használhatják.

Szűrt levelek

Az Outlook levelezőt okosabb szűréssel látják el,

a bejövő levelek egy két részre oszló, újfajta levelesládába kerülnek.

A Focused Inbox lényege, hogy a bejövő mappán belül is szétválasztja üzeneteinket fontos, és kevésbé fontos üzenetekre. Előbbibe kerülnek azok, amik nagy valószínűésggel jobban érdeklik a felhasználót, és külön a „minden más".

Ezeket az alapján válogatja szét a levelező, hogy mely feladókkal folytatunk több interakciót, és mely címekről származó leveleket nem szoktuk megnyitni. Ez a funkció már Windowsra, Macre, webre, Androidra és iOS-re is elérhető.