Pokémondetektort kapott a Microsoft tárhelye

pokemon go
Nem muszáj mindenhova besétálni
Vágólapra másolva!
A Microsoft bejelentette, hogy OneDrive nevű felhőszolgáltatása automatikusan felismeri a játékban fotózott zsebszörnyeket a feltöltött fotókon. Emellett számos más újdonság is érkezett a tárhelyhez, ám ez nem vigasz arra, hogy július 27-től jelentős korlátozásokat vezet be a cég.
Vágólapra másolva!

A Pokémon Go népszerűségét több nagy cég is szeretné meglovagolni, most a Microsoft próbálja vonzóvá tenni OneDrive tárhelyét egy játékosok számára szánt funkcióval, a OneDrive mobilappjának legújabb frissítésevel egy "pokémondetektor" is bekerült az alkalmazásba.

Már a zsebszörnyeket is felismeri a OneDrive Forrás: AFP

Ha a játékos a Pokémon Gón belül készít képernyőmentést, azt rögtön feltölti felhőbe a OneDrive. Ennek feltétele, hogy a One Drive app telepítve legyen a felhasználó mobilján, azon belül pedig be legyen kapcsolva a kamerából való feltöltés.

Ezután azt is felismeri, hogy a feltöltött fotókon milyen szörnyecske van, így ha keresni szeretnénk a fotók közt, elég csak beírni annak fajtáját –

mind a 150-et felismeri a szolgáltatás.

"Ezen a napon" funkciót is kapott a OneDrive Forrás: Microsoft

Emellett számos új, képfeltöltéssel kapcsolatos funkció érkezett a frissítéssel. Az app automatikusan albumokat készít azokból a képekből, amelyek

ugyanazon, vagy hasonló helyszínen készültek rövid időn belül.

Ezekből a legjobb minőségű darabokat tölti fel a tárhelyre.

Egy nosztalgiafunkcióval pedig megnézhetjük az All Photos (Összes fotó) kezdőoldalon, hogy adott napon milyen képeket töltöttünk fel az előző években. Ennek ugyanaz a lényege, mint a Facebook "Ezen a napon" funkciójának.

A képernyőn található keresőn is fejlesztettek, közvetlenül lehet keresni címkékkel,emojikkal, ez a mobilappon belül is működik.

Egyik kezével elvesz, másikkal ad

A Microsoft tavaly novemberben úgy döntött, csökkenti a OneDrive-tárhelyeinek méretét,

a változás július 27-én lép életbe.

Az Office 365-előfizetések mellé járó eddig korlátlan tárhelyet 1 terabájtra korlátozza a redmondi cég, a OneDrive ingyenes használatához pedig az eddigi 15 gigabájt helyett már csak 5 gigabájt jár majd. A fotók és videók számára fenntartott, mobilról aktiválható Filmtekercs bónusz is teljes egészében megszűnik. A meglepő húzást "üzleti okokkal" indokolták.

Hogy pontosan milyen változások fogják érinteni a csomagokat, ezen cikkünkben összeszedtük.