Pokémonokkal fotózták végig Szíria romjait

pokemon charmeleon
Vágólapra másolva!
Egy művész felkavaró képsorozatban vegyítette Szíria romjait és a zsebszörnyeket, így szeretné felhívni a figyelmet a valós élet problémáira.
Vágólapra másolva!

Míg a világ hetek óta a pokémonokra van rákattanva, Khaled Akil egy másik problémára hívja fel figyelmet. Akil a Nintendo ikonikus szörnyecskéit az AFP által készített helyszíni fotókra szerkesztette, amelyek Szíria háborús területét mutatják be.

„Szíriáról sok hír szól, de a Pokémon Go a nagy trend. Ez a két népszerű téma gondolkodtatott el azon, hogy mi lenne, ha a pokémonkaraktereket Szíriában vadásznák a játékosok, és hogy lehet az, hogy egy virtuális játék több figyelmet kap, mint a valós élet problémái.”

Képsorozatának egyik darabján egy fiú tolja biciklijét az épületek romjai között, miközben egy Vaporeon kíséri. Egy másik fotón egy kisgyerek menekül egy égő autó maradványai mellől, miközben Pikachu nézi szomorú szemekkel.

Khaled Akil gondosan helyezte el a szörnyeket Forrás: khaledakil.com

A háború sújtotta Szíriában 4,7 millió állampolgár menekült el másik országba, miközben több mint 6 millió embert telepítettek át a határon belül.

Pikachu szomorkodik a romokon Forrás: khaledakil.com

Akil kiemelte, hogy ezzel nem azokat akarja kritizálni, akik játszanak, célja pusztán csak az volt, hogy felhívja a figyelmet arra a szörnyű valóságra, amit hazájában él át.

Erős kritikát rejt a kép Forrás: khaledakil.com

„Ez a projekt nem azokat támadja, akik nem figyelnek Szíriára. Csak egy figyelemfelkeltés, hogy mi történik itt.”

Később tovább folytatja a hasonló képek szerkesztését, és megjegyezte: még sosem próbálta a Pokémon Gót.