Megdőlt a Pokémon Go uralma

pokemon go pokelabda
Vágólapra másolva!
Új riválist kapott a letöltési listákat vezető Pokémon Go, a Bitmoji már le is taszította az amerikai App Store toplista első helyéről. Ez egyben a jele is annak, hogy lassan enyhülni kezd a pokéláz.
Vágólapra másolva!

Az App Store ingyenes alkalmazásainak toplistáját már nem a Pokémon GO vezeti, hanem a Bitmoji nevű alkalmazás. Ez a Bitstrips nevű szolgáltatásból nőtt ki, ami a Facebookon vált népszerűvé.

A Bitmojival a felhasználók elkészíthetik a saját, képregényes stílusú virtuális avatárjukat, majd azokból bárhol közzétehető emojit készít az app.

A milleniumi generáció köztudottan odavan az emojikért.

A Pokémon Go megjelenése óta hatalmas siker, az amerikai App Store-ban július 7 óta letölthető, és azóta uralja az első helyet. Rekordbevételeket generál, az elemzők szerint akár 10 milliárd dollárt hozhat konyhára a következő két évben.

Ám nem tarthat a siker örökké, 20 nap után enyhülni látszik a pokéláz. Ez érthető:

a lista a letöltéseket számolja,

és nem azt, hogy hányan játszanak az adott programmal. Lassan már nincs olyan felhasználó, aki nem töltötte le a játékot a megjelenés óta, így érthető, hogy csökken az új letöltők száma.

A befektetők is reagáltak

A befektetők is óvatosabbak már a programmal kapcsolatban. A Nintendo részvényeinek értéke

18 százalékot esett,

miután a cég közleményben figyelmeztetette őket: a játék pénzügyileg csak "korlátozottan" hat a vállalatra, a Nintendónak mindössze 32 százalék részesedése van a Pokémon Gót birtokló The Pokémon Companyban. A fennálló hányad a Game Freak és a Creatures kezében van.

A cég értéke 6,7 milliárd dollárral csökkent

a részvények zuhanásával, de még mindig 65 százalékkal többet ér, mint a játék július hetedikei megjelenése előtt.