Kitiltják a pokémonokat a problémás helyekről

2016.08.01. 10:21

A Pokémon Go fejlesztői elkezdik eltávolítani azokat a pokéstopokat, amelyek problémás helyszíneken találhatók. Például a nevezetesebb temetők és emlékmúzeumok területéről, de bárki kérvényezhet törlést, ha szerinte illetlen, vagy csak simán veszélyes dolog az adott helyen játszani.

A Pokémon Go fejlesztői már dolgoznak azon, hogy a játék tiszteletben tartson bizonyos helyszíneket, és ott ne legyenek a játékosokat vonzó pokéstopok. Ezek azok a megállók, ahol labdákat és más hasznos tárgyakat kaphatnak ingyen a vadászathoz, csatához.

 A The Pokémon Company marketingigazgatója egy interjú során elmondta az Assosiated Pressnek, hogy a játék jelentős frissítést fog kapni, ami jobban tiszteletben tartja a valódi világot is. Többek közt az olyan érzékeny területekről távolítják el a pokémegállókat, mint a temetők, vagy emlékművek. Emellett próbálnak figyelmet fordítani a veszélyes helyszínekre is, amelyek különösen veszélyeztethetik a játékosok testi épségét.

Nem mindenhol illik ott lenniük a pokémonoknakForrás: khaledakil.com

A hiroshimai Béke Emlékparkból, a washingtoni Arlingtoni Nemzeti Temetőből, és az Amerikai Holokauszt Múzeumból például már eltávolították a pokéstopokat.

Utóbbi esetében kellemetlen helyzetet okozott az is, amikor a gáz típusú Koffing pokémon jelent meg a helyszínen. A múzeum már többször is nyomatékosította, hogy nem akar játékosokat látni.

A cég szerint a szerverek túlterheltségének problámáját már megoldották, a következő lépés a játékbeli funkciók javítása lesz, különösen fókuszálva a problémás helyszínek kivételére. Azt még egyelőre nem árulták el, hogy mikor várható nagyobb frissítés. A játékot fejlesztő Niantictól egyelőre online lehet kérvényezni pokéstopok törlését. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK