Leszámol az Instagram a trollokkal

instagram telefon mobiltelefon
Ideje volt az új funkcióknak
Vágólapra másolva!
Hat év után lehetővé teszi az Instagram, hogy a felhasználók tilthassák, és hatékonyabban szűrhessék a képeik alá érkezett nem kívánatos kommenteket. A hozzászólás lehetőségét akár teljesen le is tilthatjuk majd, viszont egy kicsit várnunk kell az új eszközökre.
Vágólapra másolva!

Új moderátori eszközöket ad az Instagram felhasználói számára, erősítette meg a cég vezetője a The Washington Postnak. Ezekkel nem csak egy, hanem egyszerre több kommentet is egyszerűbben lehet majd törölni a képek alól. Emellett bizonyos szavakat is blokkolhatunk, illetve

letiltható lesz a kommentelés lehetősége is

bármelyik kép alatt, ha akarjuk.

Az új funkciókat pár híresség már teszteli, hamarosan mindenki számára elérhetővé válik.

Ideje volt az új funkcióknak Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rolf Vennenbernd

Mi tartott eddig?

Az Instagram képmegosztó eddig főleg a hírfolyammal és kezelőfelületével kapcsolatos frissítéseket kapott, és ezidáig el volt hanyagolva a kommentszekció. A felhasználó nem egyszer szembesül azzal, hogy idegenek is kommentelnek képei alá (feltéve, ha nem tette priváttá profilját), sokszor nem túl kedves dolgokat.

Ezidáig csak arra volt lehetőség, hogy a kommentelő felhasználót tiltsuk, és jelentsük az oldal felé a durva beszédet. Ez viszont nem elég hatékony az online zaklatás ellen, ami nagy problémát jelent a közösségi oldalak számára. Az Instagram gyakorlatilag a felhasználóra bízza, hogy mit tart elfogadhatónak és mit nem.