Magyarok csinálták meg azt, amit a YouTube még nem

2016.08.08. 16:46

A Spotify és a YouTube ötletét keresztezi a Radioo, amely azok dolgát teszi egyszerűbbé, akik rendszerint a videómegosztón hallgatnak zenét.

Elindult a Radioo magyar felülete, amelynek fő célja, hogy megkönnyítse azok dolgát, akik a YouTube-ról hallgatnak zenét. 

A videómegosztót ugyanis sokan nem arra használják, hogy videókat nézzenek, hanem hogy azon keresztül hallgassanak meg zeneszámokat, komplett albumokat. Nem ritka jelenség, hogy a munkahelyeken, otthon, vagy autóban sokszor YouTube-ról szól a zene, és nem valamilyen zenei szolgáltatást indítunk el. 

Elindult a magyar oldalForrás: Origo

Ugyan hazánkban is használható már a Deezer, a Spotify és a Google Play Music, ezek akkor élvezhetők rendesen, ha a felhasználó előfizet egy csomagra. Van lehetőség ingyenes zenehallgatásra is, ám ez esetben számolni kell a bosszantó korlátozásokkal.  A zenéket időnként reklámok szakítják meg, és a mobilokra készült appok funkciói közül sem működik minden. 

Egyszerre YouTube és Spotify

A Radioo egy szoftveres megoldás, amely ezektől a kellemetlenségtől szeretné megszabadítani a felhasználókat: nincsenek korlátozások, megszakítások, reklámspotok. Másrészt biztosít egy könnyen kezelhető felületet, amely a YouTube-on található

zenéket előadónként, albumonként és műfajonként rendszerezi. 

Elég beírni az előadó nevét, minden számot összeszed a YouTube-rólForrás: Origo

A Radioo a YouTube, a Spotify és a LastFM nyilvános zenei adatbázisát kombinálja. A kedvenc dalokat lejátszási listákba lehet gyűjteni, és azok továbboszthatók a közösségi oldalakon is. 

Mivel a zenék YouTube-ról érkeznek API-n keresztül, a jogdíjakat is ők fizetik meg, tehát a Radioo egy teljesen legális módja az ingyenes online zenehallgatásnak. A magyar csapat megvásárolta az alkalmazást, s így készült most el a magyar felület is.

Az oldal böngészőből, regisztráció nélkül, bárki számára ingyenesen használható, a mobilalkalmazás még nem érhető el hozzá. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK