Nem szabadulunk a Microsoft tabletjeitől

2016.08.12. 15:23

A Microsoft nem kevesebb, mint 400 millió dollárt áldozott arra, hogy a redmondi cég táblagépe legyen az amerikai focibajnokság hivatalos eszköze. A megegyezés ráadásul nem csak a valóságra vonatkozik, de a népszerű sport virtuális verziójára is.

A Microsoft hiába költött elképesztő összegeket arra, hogy a Surface legyen az NFL hivatalos tabletje, a 400 milliós marketingfogás nem pont úgy sült el, ahogy azt a cég szakemberei eredetileg tervezhették.

A kommentátorok rendre "iPad-szerű" eszköznek titulálták a világoskék táblagépeket, a technikai problémákkal küzdő eszközök megakasztották a játékot, sőt arra is volt példa, hogy az egyik hátvéd élő adásban vágta földhöz a tabletet.

A New England Patriots egyik játékosa, kezében a Surface-szelForrás: AFP/2016 Getty Images/Christian Petersen

Mindez viszont nem gátolja a Microsoftot abban, hogy továbbra is az NFL-t használja a Surface népszerűsítésére. A redmondi cég és a legnagyobb amerikai fociszövetség közti együttműködés viszont nemcsak a valóságra korlátozódik, de a virtuális világra is, hiszen az augusztusban megjelenő Madden NFL 17 is tele lesz a rikító táblagépekkel.

Az Electronic Arts egyik szóvivője az MSPowerUser oldalán jelentette be, hogy a Surface tabletek immár a Madden részét képezik, és mindenkit biztosított róla, hogy "az edzők idén a Surface-t fogják használni az oldalvonal mentén", természetesen azért, mert "a fejlesztők elhatározták, hogy a játékot olyan valósághűvé teszik, amennyire csak lehetséges.

Utóbbi mindenképpen dícséretes, de van egy gyanúnk, hogy a játék mégsem törekszik majd annyira a hitelességre, hogy konzolon játszva is tanúi lehessünk, ahogy az egyik dühös játékos a Microsoft gépén tölti ki a frusztrációját.

A virtuális verzióban is ott lesznek a tabletek, fő a hitelesség!Forrás: Electronic Arts

A Madden NFL 17 augusztus 23-án kerül a boltok polcaira, az aktuális (Xbox One, PS4) és az előző generáció (Xbox 360, PS3) konzoljaira, viszont a játék hagyományos módon a PC-ket idén is elkerüli.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK