Fotón a HTC idei Nexus készüléke

google nexus one htc
Mario Queiroz, Vice President of Product Management for Google, holds up the Nexus One smartphone running on the Google Android platform, the first mobile phone the internet company will sell directly to consumers, during a news conference at Google headquarters in Mountain View, California on January 5, 2010. AFP PHOTO/Robert Galbraith/POOL / AFP / POOL / ROBERT GALBRAITH
Vágólapra másolva!
Idén a HTC biztosan kiad egy Nexus készüléket, ami a hírek szerint csúcskategóriás hardvert kap, mégsem lesz óriási tepsi. A most kiszivárgott kép szerint az üveg lesz a meghatározó anyag a "Sailfish" néven emlegetett modellben.
Vágólapra másolva!

A Nexus-sorozat a Google referenciamodelljeit öleli fel, olyan készülékek tartoznak ide, amelyek módosítatlan, gyári Androidot futtatnak, és szinte mindig elsőként kapják meg az aktuális frissítéseket.

A Google már több nagy vállalattal szerződést kötött, hogy az aktuális Nexus eszközöket legyártassa, partnerük volt már ebben a Samsung, a Huawei, az LG, és a HTC is. Utóbbinak neve

2010 után idén ismét felkerülhet az egyik Nexus telefon hátuljára,

ám azért nem szabad elfeledni, hogy 2014-ben egy táblagépet is piacra dobott a gyártó.

A hírek szerint az egyelőre még csak Sailfish kódnéven fejlesztett készülék Nexus 5P néven fog bemutatkozni, amiről több mindent is lehet már tudni. Sajtófotó is napvilágot látott, ám élőben eddig még nem sikerült lencsevégre kapni. Legalábbis idáig, most ugyanis egy fotó terjeng az interneten, amin állítólag ez a modell látható.

A képen jól kivehető, hogy a hátlap, legalábbis annak a felső része üvegből készül, ezzel pedig a sokáig közkedvelt kütyünek tartott Nexus 4 emlékének állíthat tiszteletet a HTC.

Erre számíthatunk belül

A biztos, hogy erőnek nem lesz híján az 5P, a burkolat alatt egy Snapdragon 820 chipset dolgozhat majd, 4 gigabájt memóriával megtámogatva. A tajvani cég tehát nem követi el azt a "hibát", amit az LG a Nexus 5X-nél: a kevés memória volt a telefon gyengepontja.

A kevés memória miatt támadták az LG által gyártott Nexus 5X-et Forrás: LG

Szerencsére az 5-ös számozással ellátott termékcsalád legújabb tagja sem a phablet kategóriában versenyzik majd: állítólag 5,2 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzőre lehet számítani. Mindenképpen kötelező elem lesz az ujjlenyomat-olvasó, és a telefon megkapja a legújabb, Nougat nevű Android-verziót. Az sem kizárt, hogy 12 megapixeles helyett immár 13 megapixeles kamera kerül az 5P hátuljára, remélhetőleg legalább olyan jó képminőséget garantálva, mint amilyet az előd tud felmutatni.

A leleplezés hivatalos időpontja nem ismert, az viszont sejthető, hogy nem egyedüliként lép piacra az 5P, hanem a Merlin kódnevű modellel karöltve, ami már 5,5 hüvelykes, QHD felbontású panellel, és 3450 milliamperórás akkumulátorral kerülhet forgalomba.