Az olasz maffia nem tudja, mi a betyárbecsület

Mafia III, screenshot
Vágólapra másolva!
Hamarosan kezdetét veszi Európa legnagyobb videojátékos rendezvénye, a kölni Gamescom, így egyre-másra érkeznek a látványos videók az ősszel érkező legnagyobb videojátékokhoz. A Mafia III legújabb előzetese például arra világít rá, hogy olasz maffiózókkal haverkodni nem éppen életbiztosítás.
Vágólapra másolva!

A Mafia-játéksorozat harmadik része ősszel érkezik PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re, és a legújabb epizódban egy Lincoln Clay névre hallgató fekete srác irányítása lesz a feladatunk, akinek feltett szándéka, hogy leszámol az olasz maffiával.

A Mafia III-ban egy hatalmas, szabadon bejárható város, New Bordeaux felett kell átvennünk az uralmat, méghozzá a legdurvább maffiamódszereket alkalmazva:

autós üldözések, tűzpárbajok, brutális utcai harcok, robbantások és egyéb akciódús események közepette.

Hogy Clayt mivel haragítják magukra az olaszok, az eddig nem volt világos, de a Gamescomra kiadott legújabb, The Heist névre hallgató előzetes most erről is lerántja a leplet. A Vietnamból visszatért veterán a maffia szolgálatába áll, segít végrehajtani egy rizikós akciót, ám a munkaadói nem pont úgy hálálják meg a teljesítményét, ahogy azt az ifjú gengszter elsőre gondolta.

Amellett, hogy megkapjuk a főszereplői motivációit, az előzetes nyújt némi ízelítőt a játékmenetből is, látványos bankrablással, gépfegyveres tűzharccal és autós üldözéssel.

Mindez persze csak a kezdet, hiszen a játék legutóbbi videójából az is kiderült, hogy a New Orleans mintájára készült New Bordeaux tíz teljesen különböző kerületre tagolódik, és nekünk mindegyikben meg kell majd vetnünk a lábunkat.

Hatalmas város várja, hogy az uralmunk alá hajtsuk a Mafia III-ban Forrás: 2K Games

A Mafia III idén október 7-én jelenik meg PC-ra, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, multiplayert nem, csak egyjátékos kampányt tartalmaz, és ezúttal a késő hatvanas/korai hetvenes évek Amerikája lesz a helyszín, a korhoz passzoló hangulattal, járművekkel és muzsikákkal.