Ezt a cicaharcot muszáj támogatni!

Spacecats in Space!
Vágólapra másolva!
Manapság szinte bármire lehet pénzt kalapozni az interneten: a kínálatot a kereslettel összekötő gyűjtögetős oldalak tele vannak a legelborultabb projektekkel. Ilyen a Kickstarteren támogatókat kereső Spacecats in Space! is, egy retro lövöldőzős játék, amiben a zsarnok kutyák ellen kell hadba vezetni a félelmet nem ismerő cirmosokat.
Vágólapra másolva!

A Spacecats in Space! nem árul zsákbamacskát, pont azt nyújta, amit a cím ígér: cicákat, akik a csillagok között macskaalakú űrhajókkal indulnak harcba a rosszfiúk, esetünkben a zsarnok ebek ellen.

A felállás nem új, hiszen hasonló tematikával már mozifilm is készült 2001-ben, Kutyák és macskák címmel - igaz, ott még nem ért el az űrbe a konfliktus. A világ változását és az internet erejét ugyanakkor jól mutatja, hogy ezúttal már a cirmosok a pozitív szereplők, és nem az ember legjobb barátjaként elhíresült bolhazsákok.

A Spacecats in Space! egy készülőben lévő, oldalnézetes, lövöldözős retro videojáték, amiben a macskák hadigépeit irányítva kell keresztülverekednünk magunkat a pályákon, ebek garmadáit küldve az örök vadászmezőkre. Régivágású grafika, egyedül és kooperatív módban végigtolható pályák, ellenfelek garmadái, lövedékhegyek, robbanások és pusztuló ellenséges űrhajók minden pixelen.

A játékot készítő Robotic Potato nem kevesebb, mint 75.000 dollárt (20,5 millió forintot) kíván összegyűjteni,

hogy befejezhessék a macskás sci-fi őrületet. Egyelőre nem állnak túl jól, hiszen mostanáig alig 13.000 dollárt sikerült összekalapozniuk, ráadásul már csak huszonöt napjuk van hátra, hogy elérjék a kitűzött célt.

Az űrmacskák nemes küzdelmét természetesen bárki támogathatja: egy dollárért még csak virtuális kitűző jár, de tizenötért már miénk lesz a játék végleges verziója is, amit 2017 áprilisára ígérnek a fejlesztők, amennyiben sikerül összeszedniük az elsőre azért erősen túlzásnak tűnő összeget. Sikertelenség esetén a pénz természetesen mindenkinek visszajár.

A Spacecats in Space! első körben PC-re és OSX-re szánja a Robotic Potato csapata, de ha sikeres lesz a kampány, akkor pár hónap csúszással PlayStation 4-re és Xbox One-ra is elkészítik a történettel, átvezető videókkal és teljes szinkronnal megspékelt cicás űrháborút.