Ősztől még az ingyen játék is drágább lesz

PlayStation Plus
Vágólapra másolva!
Miközben a szaksajtó azt találgatja, hogy ősszel hány új PlayStation 4 modellt fog bemutatni a Sony, addig a cég szép csendben bejelentette, hogy szeptember végétől megemeli a játékosok számára extra szolgáltatásokat biztosító PlayStation Plus előfizetések árát.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban a videojátékos oldalakat leginkább az tartotta lázban, hogy jóval a hivatalos bejelentés előtt kiszivárgott a PlayStation 4 karcsúsított változatának végleges változata, ám nem ez az egyetlen leendő változás a konzol életében.

Miközben mindenki arra koncentrál, hogy a Sony miket fog bejelenteni a szeptember 7-én a New York-i PlayStation rendezvényén, a cég a hivatalos blogján bejelentette, hogy szeptember 22-től a korábbinál magasabb árat kell fizetni a konzoljain (PS3, PS4, PS Vita) elérhető PlayStation Plus szolgáltatásért.

A Playstation Plus szolgáltatás a Sony minden konzoljára elérhető Forrás: Origo

A Plus legnagyobb előnye, hogy az előfizetők

minden hónapban két játékhoz extra költségek nélkül juthatnak hozzá

(letölthető formában), illetve járnak mellé egyéb kényelmi funkciók is.

Fontos továbbá, hogy PS4-en csak ilyen előfizetéssel érhetőek el a játékok multiplayer funkciói - akárcsak az Xboxon, ahol Gold tagság szükséges ahhoz, hogy működjenek a többszereplős lehetőségek.

A PlayStation Plus szolgáltatást 2010-ben indította el a Sony a PS3-on, majd az újabb konzolok megjelenésével a szolgáltatás kiterjedt a hordozható Vitára és a PlayStation 4-re is.

A PS Plus ára egy évre most még 49,99 amerikai dollár, de szeptember végétől már 59,99 dolláros árcédula fogja várni a felhasználókat. A változás biztos nem kerüli el az európai piacot, így a magyar előfizetőket sem. Hivatalos információnk egyelőre még nincs, hogy Magyarországon mekkora emelkedés várható.