Kecses és csinos az új Asus Zenwatch okosóra

asus zenwatch 3 android wear amoled okosóra
Asus ZenWatch 3
Vágólapra másolva!
A berlini IFA kiállításon nagyszabású sajtóeseményt tartott az Asus, bejelentette legújabb okosóráját, a ZenWatch 3 modellt is. A kütyü a korábbiaktól eltérően ezúttal kör alakú kijelzővel érkezik.
Vágólapra másolva!

Nemsokára kezdődik Berlinben a 2016-os IFA kiállítás, ahol megannyi újdonságot bemutatnak a gyártók. Sokan viszont még a hivatalos megnyitó előtti napokban leleplezik a friss eszközöket, mint például az Asus is. A cég többek közt bemutatta a ZenWatch 3 névre keresztelt okosórát.

Már elsőre szembetűnő, hogy az eddigi modellekkel ellenben nem szögletes, hanem kör alakú kijelzőt kapott a kütyü, amin 400 x 400 pixel jelenik meg. Az 1,39 hüvelykes képátló mellett még az AMOLED technológia emelhető ki.

A 287ppi-s képpontsűrűség éles képet garantál, a kijelző védelméről Gorilla Glass üveg gondoskodik. A stílusos kialakítás a hagyományos ketyerékre emlékeztetheti a felhasználót, három méretes fizikai gomb is helyet kapott rajta.

Asus ZenWatch 3 Forrás: Asus

A tajvaniak újdonsága rozsdamentes acélból készült, és háromféle színben: szürke, metál és rózsaarany árnyalatokban érhető el. Mindhárom verzióban közös vonás, hogy a keret rózsaarany színű, ez egy picit nőiessé teszi az órát.

Szoftveres téren az Android Wear 2.0-s verzióját kapta meg, összesen több mint 50 óralappal. A ZenFit aktivitásmérő alkalmazáson sokat fejlesztettek: már automatikusan számolja a lépéseket, az Asus állítása szerint 95 százalékos pontossággal.

A hardveres erőforrást a Qualcomm Snapdragon Wear 2100

chipset garantálja, amihez 512 megabájtnyi memória és 4 gigabájtnyi adattároló társul.

Asus ZenWatch 3 Forrás: Asus

Az óra mindössze 9,95 milliméter vékony, a kategóriában kecsesnek mondható. A szíj vagy bőrből vagy gumiból készült, bézs és barna színekben érhetők el. A vékony kütyü belsejébe egy 340 milliamperórás akkumulátort szereltek, ami az Asus HyperCharge technológiának és a mágneses kiegészítőnek köszönhetően a teljesen lemerült állapotból

15 perc alatt feltölthető 60 százalékra,

és két napos üzemidőre képes. Vásárolható még 40% százalékkal erősebb külső akkumulátor is, ami cserébe viszont néhány milliméterrel vastagítja az eszközt.

Az IP67-es védettségnek köszönhetően víz- és porálló, más eszközökhöz wifin vagy Bluetooth 4.0-án keresztül tud csatlakozni.

A tajvani gyártó európai árakat is közölt, a ZenWatch 329 euróba (körülbelül 71 ezer forintba) kerül majd. Megjelenéséről viszont csak annyit közöltek, hogy az év további részében fog piacra kerülni, vagyis ez lehet ősszel, vagy akár karácsonykor is.