Szuperüveg kerül az okosórákra is

apple watch smartwatch
Az Apple munkatársa mutatta be, hogy működik az okosóra
Vágólapra másolva!
Kimondottan okosórákhoz fejlesztette ki legújabb szuperüvegét a Corning, a Gorilla Glass SR+ a korábbinál hatékonyabban áll ellen a karcolásoknak.
Vágólapra másolva!

A rendkívüli törésállóságáról híres Gorilla Glass üveg készítője, a Corning bemutatta legújabb üvegtechnológiáját. A Gorilla Glass SR + a korábbinál is szívósabb, karcálló anyag lesz. Ezt a kijelzőanyagot nem látjuk viszont telefonokon, azt kimondottan okosórákhoz készítették - ezúttal nem a törésállóság, hanem a karcolásnak való ellenállás van a középpontban.

Scott Forester, a Corning innovációért felelős igazgatója annyit elárult, hogy az új megoldásuk egy olyan kütyüben debütál, ami hamarosan bejelentésre kerül. A cég kapcsolatban áll a hagyományos óragyártókkal is, ám egyezségről egyelőre nem beszélt senki.

"Mindenekelőtt a karcálló kialakítás volt a cél, akárcsak a luxuscikkeknél" - nyilatkozta a szakember. A Gorilla Glass SR+ karcállóság terén hozza a zafírüveg szintjét, és erősebb lesz, mint a Gorilla Glass 4 és 5.

Corning Gorilla Glass SR+ Forrás: Corning

Az új üveggel azt remélik, hogy

alacsonyabb árazást, jobb teherbírást és nagyobb karcállóságot tudnak biztosítani.

Valószínűleg több nagy gyártó beáll majd a termék mögé, főleg, ha tényleg ilyen erős anyagot kínál a Corning. Addig a Gorilla Glass 5 lesz a sláger, amit egy hónapja mutattak be, és akár 1,6 méterről is földreejthetjük. Ez az üveg van például a Samsung Galaxy Note7 elején, vagy az Apple Watch olcsóbb változatában.

"Az okostelefonoknál az a fontos, hogy az üveg túlélje a leejtést. Egy okosóránál viszont a karcállóság az elsődleges szempont" - folytatta korábbi gondolatát Forester.