Nem ad ki több Nexus mobilt a Google

google nexus 6p mobil
SAN FRANCISCO, CA - SEPTEMBER 29: The new Nexus 6P phone is displayed during a Google media event on September 29, 2015 in San Francisco, California. Google unveiled its 2015 smartphone lineup, the Nexus 5x and Nexus 6P, the new Chromecast and new Android 6.0 Marshmallow software features. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Elbúcsúzik a Nexus brandtől a Google, a cég jövőbeli mobiljait már nem ezen név alatt adják ki. A változtatás oka lehet, hogy nagy változásokat terveznek szoftver és kezelőfelület terén is a Google-telefonokkal.
Vágólapra másolva!

Nagy változást tervez a Google a Nexus-vonallal, ezért a márkanévtől is megválik - állítják az Android Central forrásai. A keresőóriásnak sok-sok éve van már gyári Androidot futtató okostelefonja, amelyek Nexus márkanév alatt, több gyártó kezei alól kerültek ki. A keresőóriás partnerei közt volt már a Samsung, a HTC, a Huawei vagy éppen az LG.

A következő zászlóshajókat a hírek szerint ismét a HTC készíti majd, tehát a tavalyi modellekért felelős Huawei és LG idén nem kap szerepet. Az eddigi Nexus-készülékek hátulján mindig a Nexus-logó, valamint annak a cégnek a logója szerepelt, amely gyártotta.

A jövőben ez nem így lesz: a Nexus jele helyett maga

a Google logója szerepelhet a telefongyártók (például a HTC) logója mellett.

Sundar Pichai Google CEO szavaiból indulnak ki a pletykagyárosok Forrás: AFP/2016 Getty Images/Justin Sullivan

Belül is megújul

A megújulás hírét már korábban is megszellőztették, köztük a Google vezérigazgatója, Sundar Pichai száját is sokatmondó mondatok hagyták el. Pichai elmondta, hogy a cég a korábbinál nagyobb hangsúlyt helyez majd a formatervre.

Nem csak külsőleg, de

szoftveres téren is nagy változásokra lehet számítani.

Az újabb információk alapján valószínűleg megújult ikonkészletre, animációkra, valamint a friss külsőbe öltöztetett navigációs gombokra lehet számítani. Az Android egy olyan kiadását futtathatják majd az új mobilok,

amely felhasználó felület terén több fejlesztést is tartalmaz majd.

Például egyedi navigációs gombokat, és az Androidtól eltérő színsémákat.

Két okostelefon is megjelenhet hamarosan, a nagyobb méretűt Marlin, a kompaktabb kialakításút pedig Sailfish kódnéven emlegetik. A végleges név még csak sejthető, az utóbbi esetében 5P-re tippelnek a legtöbben. Ezek a készülékek már az új szoftveres felülettel kerülhetnek majd forgalomba, várhatóan szeptemberben jelentik be azokat.

A pletykák szerint két új okosórát is bemutathat idén a cég, a lehetséges új androidos táblagépekről viszont még nem tudni semmit.