Végre egy igazi okosóra, ami szexi is

samsung gear s3
A hagyományos és a sportos
Vágólapra másolva!
A berlini IFA mínusz egyedik napján a Samsung bemutatta új okosóráját. A Gear S3 külsőre hasonlít elődjéhez, de belsejében teljesen új szív dobog.
Vágólapra másolva!

Olyan lett már minden kütyüshow, mint a zenei fesziválok: nem elég a több napos élmény, már nulladik, sőt mínusz egyedik napot is tartanak, ami az IFA esetében sokkal mozgalmasabb, mint maga az ötnapos vásár.

A nagy gyártók a kiállítást megelőző két napban rántják le a leplet legújabb készüékeikről. Ahogy tette most a Samsung is az új okosórával.

Már a meghívó is sejtette, mit mutatnak be Forrás: Origo

A Samsung Gear S3 hasonló külsővel rendelkezik, mint elődje, de senkit ne tévesszen meg a látszat. A fedél alá, amit csak tudtak, bezsúfoltak a mérnökök.

Kétféle változat érkezik: Gear S3 classic, és frontier - míg előbbi jobban hasonlít egy hagyományos órára, melyet a mindennapokban hordhatunk, addig utóbbi kimondottan az aktív életet élő, sportos felhasználóknak készült.

Na de mit is tud?

Kijelző: 1,3 colos Super AMOLED kijelző, Always-on display
Védelem: Corning Gorilla Glass SR+, IP68 víz- és porálló
Memória: 768 MB RAM
Tárhely: 4GB
Akkumulátor: 380 mAh
Szoftver: Tizen OS
Szenzorok: gyorsulásmérő, giroszkóp, pulzusmérő, SpO2 szenzor (a vér oxigénkoncentrációjának mérése), barométer (légnyomásmérő), fényérzékelő
Egyéb: LTE, NFC, A-GPS, Bluetooth, vezeték nélküli töltés, 22 mm-es óraszíjak

Ahogy elődje,

a Gear S3 is képes már önállóan, telefon nélkül működni:

nem csak NFC- és Bluetooth-támogatással látták el, de akár saját szupergyors mobilinternetes változatot is vehetünk, így telefon nélkül, magában is képes működni. Az új frontier változat egy eSIM segítségével 4G-s LTE-hálózatot ér el.

A hagyományos és a sportos Forrás: Origo

Az NFC-vel az okosóra nem csak az érintéses fizetést biztosítja, de a jövőben akár a kocsi- és lakáskulcsot vagy a távirányítót is kiválthatja, illetve irányíthatja az otthoni okoseszközöket.

Megújult a forgatható tárcsa

A kijelző egy 1,3 colos kerek Super AMOLED panel, mely a telefonokhoz hasonlóan Always-on display technológiával működik. Ennek lényege, hogy a hagyományos órákhoz hasonlóan a számlap mindig látszódik, ha úgy állítjuk be, mégsem fogyasztja nagyon az akkumulátort. Csak azok a ledek világítanak, melyekre szükség van, a feketék esetén lekapcsolnak.

Úgy néz ki a Gear S3 mint egy igazi karóra Forrás: Origo

A forgatható táecsa új funkcióval bővült: a felhasználók a kijelző megéritése nélkül fogadhatnak és utasíthatnak el hívásokat, némíthatják le az emlékeztetőt, vagy ébresztőt.

Veszélyhelyzet esetén az órával jelzést adhatunk le,

és elküldhetjük tartózkodási helyünket a családtagoknak, barátoknak, illetve a mentőszolgálatoknak is.

Maradt a Tizen OS rendszer, melyre továbbra is kevesebb applikáció érhető el az Android Wearrel szemben, bár pár nagy nevet már tavaly is bedobtak: Twitter, Uber, Evernote, Here maps.

Ahogy jelenleg még csak bizonyos okostelefonokkal kompatibilis a szoftver.

Az előd

A Samsung úgy tűnik konkurenséhez, az Apple-höz hagyományt csinál abból, hogy mit mikor mutat be. Tavasszal a Mobil Világkonresszuson (MWC) a Galaxy S mobilszéria újult meg, augusztusban kiadták az új Note 7, üzleti felhasználóknak szánt tepsimobilt, majd a berlini IFA mínusz egyedik, sajtónapján a Gear S okosóra újult meg.

A Samsung Gear S2 Forrás: Origo

Tavaly hatalmasat változott a Samsung okosórája. Míg a két évvel ezelőtti verzió még úgy nézett ki, mint egy mini ívelt okostelefon, amit a csuklóra hajtottak, addig a Gear S2 már igazi hagyományos óra kinézetet kapott. A dél-koreaiak legnagyobb fejlesztése a forgatható tárcsa volt, amely az appokat, értesítéseket hívja elő, zoomol, vagy épp lapoz, vált a menük, zeneszámok közt.

A Gear S2-t ugyan jelenleg már 65-90 ezer forintért is megvehetjük, a kezdetekben borsos ára volt, vélhetően az S3 óra esetén is érdemes 100 ezer forint felett számolni.