Az Acer készítette el a világ legvékonyabb laptopját

swift 7
A Swift 7 a világ legvékonyabb laptopja
Vágólapra másolva!
Átalakítható és hagyományos notebookok terén is vékonyságra helyezte a hangsúlyt az Acer, a Swift-, valamint Spin-sorozatok zászlósmodelljei túlszárnyalják a többi gyártót ilyen téren. Bemutatták a világ legvékonyabb laptopját, és a világ legvékonyabb átalakítható laptopját is.
Vágólapra másolva!

Ultravékony és pillekönnyű notebookokat mutatott be az Acer az IFA sajtótájékoztatóján. A Swift sorozat négy változattal jelentezik, a Swift 7, Swift 5, Swift 3 és Swift 1 készülékek más-más célcsoportnak készültek. Mindegyik gépen Windows 10 fut.

A sorozat zászlós modell készüléke a Swift 7, ami mindössze 1,1 kilogrammot nyom, és 9,98 milliméter vékony,

ezáltal a világ legvékonyabb laptopja jelenleg.

A vékonyság miatt nem mondtak le a strapabíróságról sem, az előlap és a középső rész alumíniumból van.

A Swift 7 a világ legvékonyabb laptopja Forrás: Acer

A 13,3 hüvelykes, Full HD felbontású IPS kijelzőt Gorilla Glass védi. A készülékben hetedik generációs Intel Core i5 processzor dolgozik, nyolc gigabájt memóriával, és 256 gigabájtos SSD tárolóval szerelik fel.

Üzemidő terén 9 órát ígér a cég.

A Swift 5, Swift 3 sorozat szintén a hordozhatóságot helyezi előtérbe, míg a Swift 1 a sorozat pénztárcabarát darabja, amivel a tanulókat, és a szerényebb büdzséből gazdálkodókat célozza meg a cég.

Átalakítható vékonyság

Átalakítható laptopok terén sem mondtak le a vékonyságrók, a Spin sorozatban mutatkozik be

a világ legvékonyabb átalakítható notebookja,

hasonló számozással, mint a Swift esetében. A zászlósmodell a Spin 7, a három további családtag a Spin 5, Spin 3 és Spin 1 modellek.

Az átalakítható notebookok mindegyike Windows 10 operációs rendszerrel van felvértezve, 360 fokban forgatható zsanérokkal – ezekből adódóan rendkívül sokoldalú a felhasználás lehetősége. Notebookként, tabletként akár – minden olyan esetben, amikor helytakarékos megoldást keresünk például kijelzőként. Használható sátor módban is, prezentációkhoz vagy filmnézéshez.

Acer Spin 7, a világ legvékonyabb átalakítható laptopja Forrás: Acer

A csúcsmodell ez esetben is a hetes számozású készülék, a Spin 7, ami mindössze 10,98 milliméter vékony. Ez vékonyabb, mint egy átlagos DVD-tok, ezzel pedig a világ legvékonyabb átalakítható laptopja. 13 colos teljesem alumínium házat, 14 hüvelykes FHD IPS kiejlzőt kap, Gorilla Glass alapú érintőképernyővel. Több mint 8 óra üzemidőt ígér a cég. A készülék belsejében hetedik generációs Intel COre i= processzor dübörög, nyolc gigabájt memóriát, és 256 gigabájtos SSD tárolót kap.

A Spin 5 és Spin 3 masszív teljesítménnyel kombinált technológiákat hoznak, mint például az FHD IPS kijelzők, vagy a gyors SSD-k; a Spin 1 sorozat ideális diákoknak vagy második számítógépként is helyt áll.