IPhone-okat tett használhatatlanná az új iOS

apple wwdc 2016 ios10
SAN FRANCISCO, CA - JUNE 13: Eddy Cue, Apple senior vice president of internet software and services, helps introduce the new iOS software at an Apple event at the Worldwide Developer's Conference on June 13, 2016 in San Francisco, California. Thousands of people have shown up to hear about Apple's latest updates. Andrew Burton/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Megjelent iPhone-ra és iPadekre az Apple nagy rendszerfrissítése, az iOS 10. A csomag letöltése után viszont többen arra panaszkodtak, hogy használhatatlanná vált a készülékük. Az Apple elismerte a hibát.
Vágólapra másolva!

Az Apple kedden este tette elérhetővé az Apple az iOS 10-et, amelyet úgy harangozott be fejlesztői konferenciáján, mint az iOS-hez valaha is készült legnagyobb frissítés. Hogy milyen újdonságokat hoz, arról itt írtunk bővebben. Emellett megérkeztek a watchOS 3, tvOS 10 rendszerek is.

Több felhasználó szerint a frissítés után használhatatlanná vált a telefonjuk, táblagépük. A frissítési ablak egy utasítást hagyott üzenetben a felhasználónak arról, hogy az eszközt csatlakoztassa egy olyan számítógépre, amin van iTunes, és azon keresztül állítsa vissza a rendszert.

Az Apple a panaszok áradata után közleményt adott ki, amelyben elismerte a hibát. Szerintük azoknál jelentkezhetett a probléma, akik

a frissítést már a közzététele utáni első órában letöltötték.

A cég azóta javította a hibát, közölte a Business Insiderrel. Az érintett, kisszámú felhasználói tábornak azt ajánlják, hogy kapcsolják össze a számítógépre telepített iTunesszal a készüléket, ezután tudják visszaállítani a rendszert vagy befejezni rendesen a frissítést. Ennek hátránya viszont, hogy aki nincsen gépközelben, ezt nem egykönnyen tudja megtenni. A művelet közben természetesen

nem vesznek el a személyes adataink, azokat nem kell félteni.

Aki eddig tudott várni, már problémamentesen letöltheti a frissítést a Szoftverfrissítés opcióval, amit a készülék Beállításai közt, az Általános menüpont alatt talál.

Az iOS 10-et ezekre az eszközökre töltheti le: iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, iPad 4. generáció, iPod Touch 6. generáció.