Google térképpel készített játékot egy magyar ügynökség

intren
Minden jó krimi így kezdődik
Vágólapra másolva!
Detektívjátékot rendezett be irodájában a magyar INTREN ügynökség. Az interaktív, böngészős kalandban a Google Utcakép segítségével barangolhatjuk be irodájukat nyomok után kutatva.
Vágólapra másolva!

A Google Utcakép (Street View) beltéri fotóit használta fel interaktív detektívjátékához egy magyar digitális ügynökség. AZ INTREN

saját irodáját rendezte be a játék helyszínéül.

Ehhez a Street View épületen belüli változatát hívták segítségül, amely kültéri társához hasonlóan 360 fokos képeket jeleníti meg a teret.

A Murderous Affair című internetes játékban Jack Gloom detektívet alakítjuk, aki Skippy, a rikkancs halálának okát kutatja. Nyomozás közben az ügynökség irodájának hét helységében bóklászhatunk jelek után, mindegyik helyszínen egy-egy nyomot kell megtalálnunk.

Az ügynökség tagjai is láthatók a felvételeken, akik detektívtörténethez méltóan krimi filmekbe illő ruhákba bújtak. Az irodáról készült monokróm felvételek próbálnak némi noir-hangulatot csempészni a dologba, persze ezen enyhítenek a humoros firkák és feliratok.

Minden jó krimi így kezdődik Forrás: Origo

A keresés során a gyilkos nevének betűit kell összeszednünk, majd azt helyes sorrendben beírni. A szobákban hagyott feliratok, sokatmondó mondatok segítenek rájönni arra, hogy hol rejtették el az adott karaktert, ezek jól kivehető betűk, amelyekre könnyen rábukkanhatunk.

Az irányítást már megszokhattuk a Google Utcaképben:

tudunk közelíteni, távolítani, kurzorbillentyűkkel pedig betérni a helységekbe.

Vajon valamelyik képen lesz a betű? Forrás: Origo

A betűk helyes kirakásában segítenek a karakterek profiljai, amelyekkel az utolsó nyomokat is megtalálhatjuk a történet megoldásához, és ha meg van a gyilkos neve, annak beküldése után megtekinthető a történet rövidfilmje is.

A játékot ezen a linken próbálhatja ki.